Vijesti iz nesvijesti - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Vijesti iz nesvijesti

Vijesti iz nesvijesti

Za rashlađivanje krvi u žilama na ovim kasnoljetnim vrućinama predlažemo konzumiranje nekoliko novica o hororcima i sci-fi filmovima.

18.08.2004 0 komentara

Vijesti iz nesvijesti

Za početak kure nudimo priču o opakom, ubojitom biću koje bježi iz ustanove u kojoj je godinama bilo zatočeno. U lovu na stvora i velikom pokolju sudjelovati će Ewan McGregor, iako se ne zna koja će mu uloga biti dodijeljena. Ovaj znanstvenofantastični projekt studija DreamWorks zvati će se 'The Island', a režirati će ga Michael Bay ('Pearl Harbor', 'Armageddon'). McGregora smo posljednji put mogli vidjeti u Burtonovoj 'Krupnoj ribi' i u 'K vragu i ljubav', a pojaviti će se i u posljednjoj 'Epizodi III' legendarnih Star Warsa. 

Izgleda za su za oscarovca Bena Kingsleya došla teška vremena kada je počeo prihvaćati uloge u hororcima. Točnije, radi se o ekranizaciji videoigrice 'BloodRayne' (naslovna fotografija) u kojoj će on odglumiti vampira Kagana, zlog predvodnika krvožedne vojske polu-mrtvaca. Radnja je smještena u 18. stoljeće u Rumunjsku (a gdje drugdje?), a osim na sablasnu atmosferu, film će se koncentrirati i na intimne tegobe glavnog lika - polučovjeka, poluvampira koji ima nadnaravnu snagu, ali i ljudske emocije i slabosti. Kristanna Loken (terminatorica iz 'Ustanka mašina') će utjeloviti glavnu junakinju - Kaganovu kći. Ova nezavisna produkcija imati će budžet 47 milijuna dolara, a režirati će ju Uwe Boll, koji je već na ekran prenio videoigrice 'House of the Dead' i 'Alone in the Dark'.
 
Iz svijeta mrtvih vraćamo se opet u svijet SF-a. Točnije, u blisku budućnost gdje je smještena radnja novog projekta Ronalda Shusetta, jednog od idejnih tvoraca vječnog 'Aliena'. Film će se zvati 'Megacity', a baviti će se elitnom vojnom skupinom pod imenom Phobia, čiji je posao da pobiju mentalne parazite koji napadaju nevine ljude i pretvaraju ih u čudovišta. Nešto poput krvavijeg koktela od 'Aliena' i 'Minority Reporta'.
 
Naposlijetku, nakon svih ovih strahota predstavljamo jedan 'light' triler. Režirati će ga majstor horor-žanra, redatelj Wes Craven ('Vrisak 1,2 i3'). Priča pod naslovom 'Red Eye', prati ženu koju u avionu otima psihotični ubojica. Pod prijetnjom da će joj ubiti oca, prisiljava je da mu pomogne organizirati ubojstvo bogatog biznismena.   Nažalost, među svim ovim adrenalinskim pričicama niti jedna ne zvuči ako veliki kino hit, više nekako naginju pričicama za strašenje male djece. Nadamo se da ipak od užasa nećete imati problema s nesanicom...
Komentari

Nema komentara.