Bivša muška kurva u obranu svog života - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Bivša muška kurva u obranu svog života

Bivša muška kurva u obranu svog života

JT LeRoy je napisao vrlo uspješnu autobiografsku knigu, Asia Argento je pretvorila u film, a kritika rasjekla u komade. O čemu se radi?

22.07.2004 0 komentara

Bivša muška kurva u obranu svog života

JT LeRoy ima nešto malčice preko dvadeset godina, djetinjstvo provedeno s majkom prostitutkom i ovisnicom i djedom i bakom, fanatičnim vjernicima, karijeru malodobne, kamiondžijske kurve, uspješnu spisateljsku karijeru, surađuje s poznatim lifestyle magazinima i, što je bilo i za očekivati, po njegovom je literearnom prvijencu, zbirci kratkih priča, snimljen film.

'The Heart Is Deceitful Above All Things' naziv je dugometražnjaka na kojem je svoju redateljsku vještinu iskazala (ili ne) Asia Argento, Daria Argenta kći. Film je prikazan prije dva mjeseca u Cannesu i prilično podijelio kritiku. Britanski The Independent ga je svrstao među deset najboljih filmova iz redateljske selekcije na festivalu, a Hollywood Reporter pokopao ga je uz 'prigodne' epitete.

Asia i Leroy na snimanju

JT LeRoy, kojeg su novinari i kritika prilično mazili i kovali u zvijezde, da ne spominjemo sve ženske osobe kojima je probudio majčinski kompleks i većinu homoseksualaca koji suosjećaju s njegovom teškom sudbinom, našao se prilično zbunjen. U telefonskom interviewu kojeg je dao Reutersu, pojadao se kako to ...mora da je zbog Asie jer ja nikada nisam imao niti približno toliko loših kritika, ikada. Mislim da je ženama teže prelaziti iz jedne uloge u drugu, a naročito ako te netko prije toga percipira kao glupi sex simbol, kao Asiu. To je vrlo seksistički, glupo, isprazno i vrlo me ljuti... sav se usoptao JT.

JT je miljenik mnoštva zvijezda, uključujući i Madonnu, radio je s Gus Van Santom ('Slon'), Steven Shainberg ('Tajnica') upravo priprema njegov autobiografski roman 'Sarah' za veliko platno, a Asiu je oduševio još prije nekoliko godina kada je pročitala zbirku 'The Heart...' i odlučila je pretvoriti u filmsku priču koju je dijelom i sama scenaristički obradila, odigrala ulogu majke ovisnice i režirala.

Priča se plete oko Jeremiaha i njegove majke, ovisnice i prostitutke, koja ga zapostavlja, a njene mušterije ga siluju. Djed je totalni, radikalni vjerski fanatik, koji ga kažnjava bičevanjem i hladnim kupkama. Osim Asie kao majke i nekoliko polupoznatih glumaca koji portretiraju Jermiaha u raznim razdobljima života, pojavljuju se i Marilyn Manson, Winona Ryder, Peter Fonda...

Marylin Manson glumio je majčinog ljubavnika koji je silovao Jeremiaha

LeRoy je pisati počeo u terapijske svrhe još dok je bio beskućnik i tinejdžerska, ulična kurva u San Franciscu i ono mu je, doslovno, spasilo život. 'Gledajući sve to na velikom platnu, bez obzira na uspješnu terapiju, raspao sam se,' priznaje. Još jedna od posljedica izuzetno agresivnog djetinjstva je LeRoyeva povučenost i skrivanje od javnosti. Njegov najčešći 'look' su plave perike i velike, tamne naočale. Ovisan je o pisanju i kontaktima s obožavateljima. Borba za ovaj film, koji još uvijek nema distributera, čini se kao i borba za njegov vlastiti život.

Posjetite LeRoyev site, a ovdje možete kupiti i rakunovu kost, koju možete, kao i glavni junak, objesiti oko vrata ako ste dovoljno dobra kurva. Više o filmu - klik.

Komentari

Nema komentara.