Veliki Dan(i) hrvatskog filma! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Veliki Dan(i) hrvatskog filma!

Veliki Dan(i) hrvatskog filma!

Dokumentarac 'Veliki dan' osvojio je glavnu nagradu 21. DHF-a, 'Blokada' je miljenik publike, a filmovi Hane Jušić i Sonje Tarokić opet su dobili nagrade.

s.p. 22.04.2012 0 komentara

Veliki Dan(i) hrvatskog filma!

Dodjeljene su nagrade 21. Dana hrvatskog filma, a ovaj put je Grand Prix žirija (Mima Simić, Joško Jerončić, Nikša Kušelj) dobio dokumentarni film, 'Veliki dan' /naslovna/ redatelja Đure Gavrana koji je dobio nagradu i za režiju. Nagrada za najbolji scenarij otišla je Dariju Juričanu za film 'I, J, K, L' kojeg smo nedavno jako pohvalili, baš kao i filmove Sonje Tarokić i Hane Jušić koji su opet dobili nagrade koje su osvojili 2011.


'I, J, K, L', trailer.

Prošle godine glumačka nagrada otišla je Tarokićinim (i Jušićinim) 'Pametnicama', a ove godine nagrada za najbolje glumačko ostvarenje otišla je Marini Redžepović i Karli Brbić za nastup u Sonjinom 'Ja sam svoj život posložila'. Jušić je prošle godine osvojila nagradu redatelja 'Jelena Rajković' za svoju 'Zimicu', a ove godine dobila je istu nagradu za 'Mušice, krpelje i pčele', s tim da je dobila i Oktavijana Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji igrani film.

'Blokada' Igora Bezinovića osvojila je Nagradu (studentske?) publike, ali i kritičarskog Oktavijana za najbolji dokumentarni film. Popis svih nagrađenih filmova i autora možete potražiti ovdje, a na ovom linku možete pročitati raspored projekcija nagrađenih filmova koje će se održati u nedjelju, 22. travnja.

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...