Sramota na Queeru! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Sramota na Queeru!

Sramota na Queeru!

Na zadnji Queer Zagreb stižu 'Shame' i 'Elles', Dokukino ugošćuje Danu Budisavljević, a kino Metropolis predstavlja domaće crtiće Ivane Guljašević!

s.p. 04.04.2012 0 komentara

Sramota na Queeru!

Ovogodišnji Queer Zagreb nudi prave filmske poslastice! Jedan od najvećih hitova Festivala je genijalna 'Sramota' ('Shame') koju smo mogli vidjeti na ZFF-u, a prikazat će se i 'Elles', drama o prostituciji koju smo nedavno predstavili. Osim tih djela, u filmskom programu Queera bit će još zanimljivih radova kao što su 'Gun Hill Road' i 'Vikend'. Opširnije informacije o tim i ostalim filmovima saznat ćemo na presici koja će se uskoro održati, a onda ćemo valjda doznati i zašto se ovaj Queer Festival najavljuje i kao - zadnji!

U petak, 06.04., u zagrebačkom Dokukinu predstavlja se redateljica, producentica i montažerka Dana Budisavljević. U 19.00h možete pogledati njezine starije filmove - prvi duži redateljski uradak 'Sve 5' te 'Godine hrđe' Andreja Korovljeva na kojemu Dana potpisuje scenarij i montažu, a u 21.00h zadnji film 'Nije ti život pjesma Havaja' nagrađen nagradom publike i posebnim priznanjem žirija na 8. ZagrebDoxu. Nakon obje projekcije možete razgovarati s redateljicom.

Program 'Vox Feminae i Dokukino ponosno se predstavljaju' nastavlja se i u travnju, pa tako prva dva četvrtka u mjesecu, 05.04. u 21.00h i 12.04. u 19.00h Dokukino prikazuje dokumentarac koji propituje neobično snažan stereotip generiran ženskim časopisima i hollywoodskim komedijama. 'Get Real! Wise Women Speak' dekonstruira tezu koja je u suvremenom svijetu uklopljena u gotovo svaki uspješni brand i identitet – mladost kao najveću vrijednost.  


'Sramota', trailer.

U kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu počelo je prikazivanje kolaža hrvatskih crtanih filmova redateljice Ivane Guljašević pod nazivom 'Hopa, hopa konjiću'. U ovim crtićima nastalim po scenarije Brune Kumana i Ivane Guljašević, u produkciji Školske knjige, djeca će moći saznati tko živi u drvenom neboderu, kamo je sve išao mali kralj na svome konju - stolcu i sl. Raspored projekcija potražite na službenim stranicama MSU-a.

Otvoren je natječaj za treći međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom BOSIFEST 2012. koji će se održati u Beogradu u svibnju 2012. a na natječaj se mogu prijaviti autori igranih i dokumentarnih filmova na temu osoba sa invaliditetom. Dodatne informacije možete pronaći na web stranicama festivala.

Kao rezultat partnerstva Festivala europskog filma (Festival du cinéma Européen) i Tabor Film Festivala, u francuskom Lilleu se održava večer pod imenom 'Fokus na Hrvatsku' (Coup de projecteur sur la Croatie). Hrvatski kratkometražni filmovi predstavit će se u ponedjeljak, 2. travnja s početkom u 20 sati u kinu L'univers. U okviru programa koji je nastao u suradnji s Tabor Film Festivalom predstavit će se filmovi 'Plac' Ane Hušman, 'Prljavi mali mjehurići' Ivana Livakovića, 'Ciao mama' Gorana Odvorčića, 'Miramare' Michaele Müller, 'Pas/Zec' Nebojše Slijepčevića, 'Ona koja mjeri' Veljka Popovića i 'Onda vidim Tanju' Jurja Lerotića.

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...