Dolazi 5. Filmomanija! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Dolazi 5. Filmomanija!

Dolazi 5. Filmomanija!

Nova Revija dobrog filma održava se u 3 grada istovremeno, a prikazat će se Wendersova 'Pina 3D', Ozonova 'Trofejna žena', Tykwerov 'Troje'...

s.p. 30.08.2011 0 komentara

Dolazi 5. Filmomanija!

Uskoro će se održati peta Filmomanija – revija dobrog filma, i to u razdoblju od punih 12 dana (21. 9. – 2.10.) Za razliku od dosadašnjih izdanja, ovogodišnja Filmomanija 5 održat će se u čak tri grada i tri multipleksa istovremeno: Cineplexx Osijek (Avenue Mall), Cineplexx Split (City Center One) i Movieplex Zagreb (Centar Kaptol)! Revija dobrog filma donosi 20-ak najkvalitetnijih ostvarenja sedme umjetnosti s najvažnijih svjetskih filmskih festivala. Od za sada potvrđenih filmova iz programa svakako treba izdvojiti prvi nezavisni film snimljen u 3D tehnologiji, 'Pinu 3D' Wima Wendersa, zatim novi film redatelja Gusa Van Santa 'Nespokojni', te dobitnika nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu ove godine, 'Dječaka s biciklom' braće Dardenne.


'Pina 3D', trailer.

S filmskog festivala u Berlinu stižu i 'Nader i Simin se rastaju' Asghara Farhadija (apsolutni pobjednik festivala - Zlatni medvjed za najbolji film, Srebrni medvjed za najboljeg glumca i najbolju glumicu) i posljednji film Milča Mančevskog'Majke'. S posljednjeg Venecijanskog filmskog festivala dolaze nam 'Posljednji cirkus' Alexa de la Iglesie (dobitnik nagrade za najbolju režiju i scenarij), 'Ubojstvo iz nužde' Jerzyja Skolimowskog (Posebna nagrada žirija, nagrada za najboljeg glumca), te novi filmovi Toma Tykwera ('Troje') i Francoisa Ozona ('Trofejna žena').


'Ubojstvo iz nužde', trailer. 

S posljednjeg filmskog festivala u Cannesu stižu već prije spomenuti filmovi braće Dardenne i Gusa Van Santa. Organizatori obećavaju najjači program revije do sada, kojeg će u potpunosti objaviti uskoro. Od ostalih filmova koji će biti prikazani u sklopu najnovije Filmomanije svakako treba izdvojiti i dramu 'Tajni život kućnih pomoćnica' ('The Help') redatelja Tatea Taylora koji već par tjedana čvrsto zauzima prvo mjesto najgledanijih filmova u SAD-u i do danas je utržio preko 100 milijuna dolara.

Popis zasad potvrđenih filmova u programu Filmomanije 5:

'Pina 3D'/ 'Pina' - Wim Wenders
'Nader i Simin se rastaju'/'Jodaeiye Nader az Simin' - Asghar Farhadi
'Trofejna žena' /'Potiche' - Francois Ozon
'Troje' /'Drei' - Tom Tykwer
'Posljednji cirkus' / 'Balada triste de trompeta' - Alex de la Iglesia
'Ubojstvo iz nužde' / 'Essential Killing' - Jerzy Skolimowski
'Majke'/ 'Majki' - Milčo Mančevski
'Dječak s biciklom'/ 'Le gamin au vélo' - braća Dardenne
'Nespokojni'/'Restless' - Gus van Sant
'Invazija kvarta'/'Attack the Block' - Joe Cornish
'Tajni život kućnih pomoćnica' /'The Help' - Tate Taylor

Komentari

Nema komentara.