Žuti Hollywood stiže u Karlovac - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Žuti Hollywood stiže u Karlovac

Žuti Hollywood stiže u Karlovac

U Karlovcu se priprema pravi kino doživljaj u obnovljenom kinu Edison - prvoj funkcionalnoj kinodvorani u jugoistočnoj Europi!

s.p. 30.08.2011 0 komentara

Žuti Hollywood stiže u Karlovac

Najavljeno je da će se u Karlovcu nakon punih pet godina ponovno čuti šarmantno klepetavi zvuk 35mm projektora, a 24 sličice u sekundi izmjenjivat će se pred očima gledatelja. Naime, 16. Filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival otvorit će svoja vrata 07. rujna u 20.30 sati svim ljubiteljima filma u kinu Edison - u pravom kinu s pravim platnom, ali i pravim kinoprojektorom. Riječ je o prvoj funkcionalno građenoj kino dvorani, ne samo u Hrvatskoj nego u cijeloj jugoistočnoj Europi! Dugi niz godina Karlovac je bio jedan od onih gradova koji nažalost nemaju kino pa će Karlovčanima kinonostalgiju utješiti nadolazeći festival. 

Preostale dane festivalski program prikazivat će se, već tradicionalno, u Zorin domu, Starom gradu Dubovcu i Knjižnici za mlade. Uz prvu projekciju natjecateljskog programa iz samog vrha svjetske srednjoškolske filmske produkcije, svečano otvaranje začiniti će i prikazivanje inserta iz '1579. - 1979' oskarovca Dušana Vukotića, dokumentarnog filma napravljenog za 400. rođendan grada Karlovca, kao i projekcija filma 'Petak' iz 60-tih godina, čiji su autori svojevrsni prethodnici današnjih karlovačkih kinoklubaša - članovi kino sekcije tadašnje Gimnazije Dr. Ivan Ribar.


'Planet 51', trailer.

Ovogodišnje izdanje Revije i Festivala koje traje od 07. do 10. rujna ugostit će preko 150 talentiranih filmaša iz 22 zemlje sa svojih 84 filmova koji čine natjecateljski program. Žute majice, žuti baloni, žuti natpisi, ali i nagrada Žuta zastava, koja će se dodijeliti filmu koji najbolje i najviše progovara o nasilju i potiče mlade da se bore protiv njega, čine ovaj filmski festival žućim nego ikada. Mladi će imati priliku sudjelovati na radionicama i debati na temu Potiče li nasilje u filmu nasilje i u stvarnosti? Zadržat će se i oni dobri stari programi, pa Filmski 5+ uz Dukatino započinje 'Sinjim galebom' – prvim hrvatskim filmom namijenjenim dječjoj publici, a donosi i 'Planet 51' – više nego dobar španjolski odgovor na recentne Disneyeve uspješnice. 

Za starije će se održati program Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima u kojem se prezentiraju i drugi srodni festivali i radionice u svijetu, a tu je i nezaobilazni Dubovac open air koji uključuje gledanje filmova pod otvorenim nebom unutar zidina Starog grada Dubovac. U oviru istoga prikazat će se Pulski laureat, 'Kotlovina' Tomislava Radića i 'Fleke' Alda Tardozzija - jedini hrvatski predstavnik u dugometražnom natjecateljskom programu Sarajevo Film Festivala i to u kategoriji igranog filma.

Za zabavni program nakon projekcija pobrinut će se mladi karlovački bendovi, a ako se svemu tome pridodaju ovogodišnje maskote Revije i Festivala - profesor Baltazar iz najsimpatičnije hrvatske animirane serije, Kauboj - glavni lik svakog vesterna, zli Sith iz bezvremenskih 'Star Wars' filmova i Charlie Chaplin, kralj nijemih filmova - dobrodošlica u Karlovac vam je u svakom slučaju zagarantirana. Film se vraća kući. Pridružite mu se na 16. Filmskoj reviji mladeži i 4. Four river film festivalu koji već petu godinu priča svoju žutu priču pod palicom i organizacijom Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.