Oprah dobiva Oscara! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Oprah dobiva Oscara!

Oprah dobiva Oscara!

Slavna voditeljica dobit će 'humanitarnog Oscara', a Oscara za životno djelo dobivaju glumac James Earl Jones i šminker Dick Smith.

s.p. 03.08.2011 0 komentara

Oprah dobiva Oscara!

Američka filmska akademija objavila je da će Oprah Winfrey dobiti Humanitarnu nagradu Jean Hersholt, a James Earl Jones i Dick Smith dobit će počasne Oscare za životno djelo. Iako je slavna Oprah najpoznatija po voditeljskom poslu u kojem promovira holivudske zvijezde, u svojoj karijeri zabilježila je i nekoliko glumačkih nastupa, a za nastup u 'Boji purpura' dobila je i nominaciju za Oscara za sporednu ulogu. Nagradu Jean Hersholt Oprah neće dobiti za glumački rad, već kao priznanje za brojne humanitarne djelatnosti, među kojima je i otvaranje škole za djevojčice u Južnoj Africi.


James Earl Jones govori o glasu Dartha Vadera.

James Earl Jones je glumac koji je u svojoj karijeri ostvario preko 50 filmova, a poznat je po svom legendarnom dubokom glasu, te ga najviše pamte po ulozi Dartha Vadera. Jones je 1971. nominiran za Oscara, i to za glavnu ulogu u drami 'The Great White Hope'. Dick Smith je majstor šminke koji je 1984. dobio Oscara za 'Amadeusa', a nominiran je 1989. i za film 'Dad'. Radio je na brojnim klasicima kao što su 'Taksist' i 'Kum'.

Oprah, James Earl Jones i Dick Smith dobit će svoje kipiće na ceremoniji dodjele 3. Guvernerovih nagrada koje će se održati 12. studenog u Hollywoodu, nekoliko mjeseci prije dodjele 'pravih' Oscara.

Komentari

Nema komentara.