Can-Can-Cannes-Karlovac - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Can-Can-Cannes-Karlovac

Can-Can-Cannes-Karlovac

HAVC nas predstavlja u Cannesu, a Liburnia, Filmforumzadar i filmska revija mladeži traže filmove.

s.p. 12.05.2011 0 komentara

Can-Can-Cannes-Karlovac

Hrvatski audiovizualni centar nastavlja s promidžbenim aktivnostima na najvažnijim svjetskim filmskim festivalima i sajmovima. 64. izdanje filmskog festivala u Cannesu, kao i prethodnih godina, na dvanaest će dana (od 11. do 22. svibnja 2011.) postati odskočna daska za brojne svjetske filmove, među kojima se nalaze i četiri hrvatska naslova. Riječ je o dugometražnom dječjem igranom filmu 'Koko i duhovi' Daniela Kušana te povijesnoj drami 'Lea i Darija' Branka Ivande. Dva dokumentarna filma koja su se u posljednje vrijeme istakla na cijenjenim međunarodnim filmskim festivalima, 'Jesam li sretna?' Vanje Sviličić i 'Marijine' Željke Sukove, također će imati market projekcije koje su namijenjene profesionalcima iz filmske industrije.

Premijera filma 'Prašina svakodnevnog života' redatelja Danila–Lole Ilića održat će se u petak, 13. svibnja u 19 sati u Kinu Valli. 'Prašina svakodnevnog života' je dugometražni dokumentarni film o pulskim glazbenicima, njihovim idejama, o glazbi te još nekim životnim 'sitnicama'. Skup pulskih autora u potpunosti je snimio i producirao film u Puli. Idejni autori i producenti filma su Danilo – Lola Ilić i Marko Jovanović. Svi zainteresirani pozivaju se na premijeru filma u Kinu Valli, ulaz je besplatan.

'The Show Must Go On' uvršten je u službeni program 18. filmskog festivala u Šangaju koji se održava od 11. do 19. lipnja. Šangajski filmski festival osnovan je 1993., jedini je kineski festival A kategorije i jedan od najpriznatijih u Aziji. 


'The Show Must Go On', trailer.

Organizatori 9. Liburnia film festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova u Hrvatskoj da ih prijave na natječaj i sudjeluju na jedinom festivalu domaćeg dokumentarca u zemlji. Filmovi moraju biti završeni u 2010. ili 2011. godini. Trajanje i tehnika snimanja nisu zadani. Oglednu kopiju filma na DVD-u potrebno je poslati poštom na adresu: RESTART, Katančićeva 3, 10000 Zagreb. Ispunjenu prijavnicu potrebno je dostaviti elektronskom poštom na adresu info@liburniafilmfestival.com. Prijavnicu je moguće preuzeti na www.liburniafilmfestival.com. Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2011. godine.

Drugo izdanje festivala Filmforumzadar stavit će u prvi plan europske koprodukcije, a održava se ponovno na atraktivnim gradskim lokacijama Zadra od 23. do 30. kolovoza 2011. Filmforumzadar raspisuje i Natječaj za sudjelovanje u konkurenciji europske koprodukcije, dokumentarnog i kratkometražnog filma koji će biti otvoren od 13. svibnja. Uvjeti prijavljivanja bit će objavljeni na webstranici festivala.

Lana Barić osvojila je Nagradu za najbolju žensku ulogu na netom završenom 14. festivalu kratkog filma u Bruxellesu (Brussels Short Film Festival). Nagrada joj je pripala za ulogu u filmu 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića, jednom od kratkih filmova iz omnibusa 'Zagrebačke priče' u produkciji Propeler Filma. Nakon Breze za najbolju debitanticu na Festivalu igranog filma u Puli 2009. godine, Lani Barić ovo je druga nagrada za istu ulogu te ukupno dvanaesta nagrada za omnibus 'Zagrebačke priče'.

Bliži se rok za prijavu filmova za 16. filmsku reviju mladeži koja se u prvim danima mjeseca rujna (7.-10.9.2011.) po peti puta organizira u Karlovcu. Uporedo s Revijom, Karlovac će ugostiti i 4. Four River Film Festival – međunarodni festival srednjoškolskog filma. Rok za prijavu filmova je 1. lipnja 2011. Za više informacija posjetite www.hfs.hr.

Komentari

Nema komentara.