Sadizam i seks u Cannesu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Sadizam i seks u Cannesu

Sadizam i seks u Cannesu

U konkurenciji Cannesa su filmovi Terrencea Malicka i Larsa Von Triera, te perverzni filmovi o uspavanoj ljepotici i kirurgovoj osveti.

s.p. 15.04.2011 0 komentara

Sadizam i seks u Cannesu

Objavljen je program ovogodišnjeg Cannesa - kao i uvijek, ima dosta velikih imena. U programu konkurencije su tako 'The Tree of Life' mistika Terrencea Malicka, 'We Need To Talk About Kevin' redateljice Lynne Ramsay, 3D 'Hara-Kiri: Death of a Samurai' Takashija Miikea, 'Once Upon A Time in Anatolia' turskog redatelja Nurija Bilge Ceylana, 'Le Havre' Akija Kaurismäkija te 'Habemus Papam' Nannija Morettija, komedija koja se bavi odnosom Pape i njegovog terapeuta.

Među najintrigantnijim filmovima je australski 'Sleeping Beauty' redateljice Julije Leigh. Ne, nije riječ o bajci za djecu nego o erotičnoj i uznemirujućoj priči o mladoj prostitutki (Emily Browning - naslovna fotografija) koju drogiraju pa je uspavanu prepuštaju muškarcima koji ne smiju penetrirati u nju, a ona se ne sjeća što joj rade.

Osim tog djela koji prema traileru izgleda poput Kubrickovog filma, u konkurenciji Cannesa je i Almodovarov 'The Skin I Live In' koji također ima perverznu fabulu: plastični kirurg se osvećuje čovjeku koji mu je silovao kćer i prisiljava njegovu suprugu na ponižavajući seks sa strancima.


'Sleeping Beauty', trailer.

Kad smo kod sadističke erotike, ne treba zaboraviti ni Larsa Von Triera koji predstavlja svoj novi film s melankoličnim naslovom. 'Melancholia' je drama koju producenti predstavljaju kao 'predivni film o kraju svijeta', a pažnju javnosti izazvao je erotični nastup Kirsten Dunst u ulozi depresivne sestre.

Za nagradu se bori i 'The Kid with the Bike' ('Le Gamin au Vélo') braće Dardenne, priča o 12-godišnjom dječaku koji traži oca koji ga je napustio. Jako je zanimljiva priča filma 'This Must Be The Place' Paola Sorrentina - Sean Penn glumi bogatu rock zvijezdu u mirovini koja putuje u Ameriku i traži odbjeglog nacista koji je progonio njegovog oca.


'Restless', trailer.

64. Cannes Film Festival održava se od 11. do 22. svibnja, Zlatnu palmu za životno djelo dobit će Bernardo Bertolucci, a Festival otvara film Woodyja Allena'Midnight in Paris'. Izvan konkurencije prikazuju se 'The Beaver'Jodie Foster, 'Pirati s Kariba: Nepoznate plime 3D' te Sarkozyjeva biografija 'La conquête' Xaviera Durringera. U programu Stanoviti pogled prikazat će se i zanimljivi film Gusa Van Santa, 'Restless' u kojem se Mia Wasikowska zaljubljuje u mladića koji razgovara s japanskim duhom.

Inače, predsjednik žirija programa Stanoviti pogled je Emir Kusturica,, žirijem za kratki film predsjedava Michel Gondry, a glavnim žirijem za dugometražne filmove predsjedava Robert De Niro. Više informacija potražite na službenim stranicama Cannesa.

Komentari

Nema komentara.