Tri 3D filma na Berlinaleu! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Tri 3D filma na Berlinaleu!

Tri 3D filma na Berlinaleu!

Ove godine svoje 3D filmove predstavljaju Michel Ocelot, Werner Herzog i Wim Wenders, a u konkurenciji je i novi film Ralpha Fiennesa.

s.p. 22.01.2011 0 komentara

Tri 3D filma na Berlinaleu!

Objavljena je lista od 22 filma koji se nalaze u konkurenciji 61. Berlinskog filmskog festivala. Među tim djelima je i 16 filmova koji će se boriti za Zlatnog medvjeda i ostale nagrade –  'The Turin Horse' Bele Tarra, 'The Future' Mirande July, te 'Koriolan', redateljski dobi Ralpha Fiennesa koji je sniman u Srbiji.

Za nagradu konkurira i jedan 3D film, animirani 'Tales Of The Night' Michela Ocelota. To nije jedini 3D film u službenom programu, Werner Herzog će izvan konkurencije predstaviti 3D dokumentarac 'Cave Of Forgotten Dreams', a Wim Wenders će predstaviti 3D plasni film pod naslovom 'Pina' /naslovna/.

 
'Cave Of Forgotten Dreams', trailer.

Izvan konkurencije prikazat će se i vestern braće Coen 'Čovjek zvan Hrabrost', te triler 'Ukradeni identitet' u kojem glume Liam Neeson i Diane Kruger. Održat će se i posebna projekcija filma 'Zaleđe' koji je 2006. koji je dobio Srebrnog medvjeda, a film se prikazuje u počast njegovom redatelju Džafaru Panahiju koji je u Iranu osuđen na strogu zatvorsku kaznu. Inače, Panahi je član ovogodišnjeg žirija Berlinalea, te ga uprava Festivala i dalje drži službenim članom ocjenjivačkog suda.

Predsjednica žirija je Isabella Rossellini, a ostali članovi su producentica Jan Chapman, glumica Nina Hoss, glumac, redatelj i producent Aamir Khan, redatelj Guy Maddin i kostimograf Sandy Powell.  Berlinale se ove godine održava od 10. do 20. veljače, a sve dodatne informacije možete pronaći na službenim stranicama Festivala.

Komentari

Nema komentara.