Kritičari i gledatelji su izabrali - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Kritičari i gledatelji su izabrali

Kritičari i gledatelji su izabrali

Američki kritičari vole 'Društvenu mrežu', a publika za svog favorita odabrala 'Sumrak sagu: Pomrčinu' i 'Dr. Housea'!

s.p. 10.01.2011 0 komentara

Kritičari i gledatelji su izabrali

Udruženje najuglednijih američkih filmskih kritičara odabralo je svog favorita - 'Društvenu mrežu'! Nacionalno društvo filmskih kritičara (NSFC - National Society of Film Critics) dodijelilo je 'filmu o Facebooku' titulu najboljeg filma, David Fincher je proglašen najboljim redateljem, a Aaron Sorkin najboljim scenaristom. Ne samo to - Jesse Eisenberg je osvojio nagradu za najboljeg glumca, osvojivši glas više od Colina Firtha ('Kraljev govor') i Edgara Ramireza ('Carlos'). Talijanska glumica Giovanna Mezzogiorno ('Vincere') osvojila je nagradu za najbolju glumicu, a biografski film 'Carlos' osvojio je nagradu za najbolji strani film te je osvojio i visoko drugo mjesto u izboru za najbolji film.

Kritičarsko društvo izdalo je i dva priopćenja - u jednom protestiraju protiv zatvorske kazne i cenzure koju su iranske vlasti nametnule redatelju Džafaru Panahiju, a u drugom protestiraju protiv odluka američkog cenzorskog odbora koji mnogim filmovima neopravdano ograničava pristup kinima. Popis nominiranih i dobitnika potražite na službenim stranicama NSFC-a ovdje

A prošli tjedan glasala je i publika na 'narodnom izboru', tj. 37. Nagradama po izboru publike (People's Choice Awards). Kao što se moglo i očekivati, glavni pobjednik je 'Sumrak saga: Pomrčina' koja je osvojila nagradu za najbolji film, najbolju dramu, omiljenu glumicu (Kristen Stewart) i najbolju ekipu na ekranu (Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner). Ipak, Stewartici i Pattinsonu je izmakla nagrada za omiljenu zvijezdu do 25 godina, te je ta počast otišla Zacu Efronu, a za omiljenog glumca izabran je Johnny Depp.

U TV nominacijama pokazalo se da je 'Dr. House' najomiljeniji TV proizvod jer je ta serija osvojila nagradu za najbolju TV dramu, Hugh Laurie i Lisa Edelstein su proglašeni najboljim dramskim glumcima, a Gregory House (Hugh Laurie) je pobijedio i u zanimljivoj kategoriji - omiljenog TV liječnika! Popis dobitnika i nominiranih ovogodišnjih People's Choice Awards potražite ovdje.

Komentari

Nema komentara.