Filmske poslastice u Movieplexu! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Filmske poslastice u Movieplexu!

Filmske poslastice u Movieplexu!

Treća Filmomanija nudi festivalske hitove, pobjednika Cannesa, dobitnike Srebrnog Medvjeda, 'Soul Kitchen' Fatiha Akina i novi hit Julije Roberts!

s.p. 15.09.2010 0 komentara

Filmske poslastice u Movieplexu!

Od 1. do 10. listopada 2010. u zagrebačkom Movieplexu (Centar Kaptol) održat će se Filmomanija 3 - treća po redu filmska revija recentne europske i svjetske kinematografije koja će gledateljima donijeti izbor najzanimljivijih filmova s najznačajnijih svjetskih filmskih festivala. Tijekom desetodnevne revije bit će prikazano 19 filmova među kojima su i pobjednik ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu 'Ujak Boonmee koji se sjeća prošlih života' '('Loong Boonmee Raleuk Chat'), dobitnik posebne nagrade žirija na filmskom festivalu u Veneciji 'Soul Kitchen', dobitnik posebne nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu 'Četiri lica' ('Le Quatro Volte') te dobitnik Srebrnog Medvjeda na filmskom festivalu u Berlinu 'Katalin Varga'.

Od ostalih filmova koji će se prikazivati tijekom filmske revije svakako treba izdvojiti i dokumentarni film 'Inside Job', prikazan u službenoj konkurenciji ovogodišnjeg Cannesa, južnokorejsku dramu 'Poezija' ('Shi') koji je u Cannesu osvojio nagradu za najbolji scenarij, te danski film 'Bratstvo' ('Broderskab') koji je proglašen najboljim na filmskom festivalu u Rimu. 

Svoje premijere tijekom filmske revije doživjet će i nekoliko američkih filmova, među kojima posebno valja istaknuti komediju 'Cura na lošem glasu' ('Easy A') i romantičnu avanturu 'Jedi moli voli' ('Eat Pray Love'). Festivalski američki filmovi također neće ostati zakinuti pa će tako gledatelji moći pogledati dramu 'Dar od srca' ('Please Give') prikazanu u službenoj konkurenciji na filmskim festivalima u Sundanceu i Berlinu; zatim ratnu dramu 'Glasnik' ('The Messenger') koja je dobila Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij na filmskom festivalu u Cannesu te dramu 'Home' koja ima nagradu za najbolju glavnu glumicu na filmskom festivalu u Mar del Plati. 

Projekcije filmova biti će prikazivane svakoga radnog dana u terminima od 16:00, 19:00 i 21:00 sati, a vikendom će, osim navedenih termina, projekcije ići i od 13:00 sati. Svakoga radnog dana bit će prikazano po 6 filmova, a vikendom njih čak 8.

Komentari

Nema komentara.