Fuj, recesija! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Fuj, recesija!

Fuj, recesija!

Dokumentarac o tome kako je korupcija unutar Wall Streeta pokrenula američku pa onda i globalnu ekonomsku krizu.

z.m. 03.09.2010 0 komentara

Fuj, recesija!

Evo dokumentarca koji razotkriva američke korporativne urote. NIJE ga snimio Michael Moore. 'Inside Job' snimio je Charles Ferguson, redatelj filma o iračkom ratu 'No End In Sight', koji je bio nominiran za Oscara.

'Inside Job' pokušava razotkriti ljude koji su znali da se sprema ekonomski krah i umjesto da ga pokušaju spriječiti ili upozoriti javnost, oni su se samo dodatno obogatili. Film čak sugerira da su političari - među kojima i Barack Obama - dio urote, jer ne inzistiraju na tome da se pronađu krivci za ekonomsku krizu, kako bi ih zaštitili.

Ugledni kritičar Roger Ebert opisao je film kao 'uništavajući' rekavši: 'Od Roosevelta do Reagana američka ekonomija uživala je u 40 godina stabilnosti, prosperiteta i rasta. S Reaganovim financijskim potezima ta se stabilna baza poljuljala. Ključna vladina pogreška bila je što je dozvolila financijskim institucijama za udlučuju umjesto nje. Danas mnoge banke posluju protiv koristi svojih vlastitih klijenata.'

Kriza je u SAD-u počela 2008. i dovela do propadanja investicija, smanjene kupovne moći i brojnih otkaza. Zvuči poznato?

Komentari

Nema komentara.