To je to - Jackson je opet hit! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      To je to - Jackson je opet hit!

To je to - Jackson je opet hit!

'That is it!' počeo zarađivati milijune dolara, a studio bi ga rado vidio i s nekom od velikih nagrada.

s.p. 29.10.2009 0 komentara

To je to - Jackson je opet hit!

Michael Jackson opet je na vrhovima top-lista, čak i u kinima. Nakon smrti ove pop-zvijezde poraslo je zanimanje za njegov lik i djelo - od prodaje albuma te emitiranja pjesama i spotova Jacksonova obitelj zaradila je novih 90 milijuna dolara, te se Jackson našao na trećem mjestu godišnje Forbesove ljestvice najbogatijih mrtvih slavnih osoba.

Sada će Jacksonovi dodatno zaraditi i od filma 'Michael Jackson's This Is It' koji će biti distribuiran 2 tjedna, pa zato bilježi veliki interes publike. U utorak su održane pretpremijerne noćne projekcije, te je prebrojano 2.2 milijuna dolara zarade. Prve kritike su vrlo dobre, pa studio Sony čak razmatra ovaj film kao kandidata za velike nagrade, pa čak i Oscare.


Kratki isječak iz filma 'Michael Jackson's This Is It' - pjesma 'Smooth Criminal'.

Nakon proširivanja broja nominiranih filmova za Oscara s 5 na 10, veće su šanse za ulazak filmova koji inače ne bi imali šanse, ali iza sebe imaju veliku podršku publike. Film nije stigao u distribuciju prije 31. kolovoza pa ne može biti nominiran za najbolje ovogodišnje dokumentarce, ali ima ogromne šanse za nominaciju i pobjedu u nekim manjim kategorijama. S druge strane, na Zlatnim globusima film nema neke šanse jer tamo ne preferiraju ni dokumentarce ni koncertne filmove, a ovaj film je u biti 'snimljena koncertna proba', što je još neobičnija kategorija.

Ipak, fanovima Michaela Jacksona nisu bitne kategorije, oni samo žele vidjeti svog idola kako radi ono što mu je išlo najbolje - pjeva i pleše. Danas film počinje s kino-distribucijom i u Hrvatskoj, a za ovu subotu, 31.10. u 11 sati priprema se posebna projekcija u sklopu Filmski.net Bruncha u kinu Movieplex. Osim projekcije samog filma, održat će se i humoristično izlaganje o liku i djelu Michaela Jacksona, kratka diskusija o filmu te nagradna igra u kojoj možete osvojiti CD Michaela Jacksona, pa svim posjetiteljima želimo puno sreće na izvlačenju i dobar provod.

*****

Nadopuna: u ponedjeljak, 2. studenog film je, nakon samo 5 dana prikazivanja zaradio 101 milijun dolara.

Komentari

Nema komentara.