Ljudska prava - dječja prava - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Ljudska prava - dječja prava

Ljudska prava - dječja prava

U Zagrebu uskoro prvi Filmski festival o pravima djece, a Human Rights tradicionalno priprema socijalno osviješten program.

s.p. 27.10.2009 0 komentara

Ljudska prava - dječja prava

Uskoro će se kod nas održati dva festivala posvećena zaštiti ljudskih prava i njihovom promicanju. Prvo najavljujemo prvi Filmski festival o pravima djece koji će se održati u zagrebačkom kinu Europa u danima vikenda od 20. do 22. studenog. Prikazat će se niz snažnih i nagrađivanih dokumentaraca o djeci i mladima iz cijeloga svijeta. Festival se pokreće povodom 20. godišnjice Konvencije o pravima djeteta, a ulaz na filmske projekcija i popratna događanja je besplatan.

Dvadesetak dokumentaraca (od kojih je veliki broj hrvatskih premijera!) predstavit će gledateljima priče i glasove djece i mladih te dati dio odgovora na pitanje - u kojoj je mjeri svijet uspio ili nije u osiguravanju temeljnih prava djece. Festival će dio programa posvetiti pravima djece na izražavanje i stvaralaštvo, odnosno prikazat će najbolja ostvarenja zadnjih godina iz filmskog stvaralaštva djece i mladih u Hrvatskoj.

Također, podsjećamo da se od 07. do 13. prosinca u zagrebačkom Kino Europa i riječkom Art-kinu Croatia održava Human Rights Film Festival. U fokusu ovog izdanja festivala stoji borba za socijalna prava, što je u trenutku kada se u ime ekonomske krize ograničavaju ili u potpunosti ukidaju prava zaista goruća tema. Festival će se temama vezanima uz kršenje i promicanje ljudskih prava približiti raznovrsnim programom igranog i dokumentarnog filma, kao i sa istaknutim segmentom predavanja i diskusija. Uskoro više o oba Festivala!

Komentari

Nema komentara.