Filmski ljetni slalom - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Filmski ljetni slalom

Filmski ljetni slalom

Ovoga tjedna paralelni slalom voze Vukovar film festival, Liburnija film festival i Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić.

filmski.net 24.08.2009 0 komentara

Filmski ljetni slalom

Broji se sitno do početka Vukovar film festivala. Zagrijavanje za festival je u utorak, 25. kolovoza s norveškim filmom 'O'Horten', šaljivoj pripovijesti o umirovljenom vlakovođi koji doživljava uzbudljive avanture. Pravi festival kreće dan kasnije, 26. kolovoza, otvorenjem izložbe njemačkog fotografa Norberta Enkera u Gradskom muzeju Vukovar, Dvorac Eltz. Izložba 'Granični slučaj' tematizira pad Berlinskog zida koji ove godine 'slavi' 20 godina. Na šlepu se iste večeri održava službeno otvaranje festivala, uz njemački kratki film 'Suzuki' te njemački dugi metar 'Berlin Calling'.

Poznata su i imena polaznika Dunavske scenarističke radionice a koji su svojim  sinopsisom po ocjeni redatelja i scenarista Ognjena Sviličića zaslužili svoju 'filmsku priču': Vjekoslava Bagarić, Davor Kanjir, Damir Čivrak, Luka Čurčić i Tatjana Budimir.


Najava za film 'Suzuki' koji otvara Vukovar film festival

Kreće i Liburnija film festival, sedmi po redu! Od četvrtka do nedjelje, 27. – 30. kolovoza, na otvorenoj pozornici u lučici u Ičićima, bit će prikazano 28 hrvatskih dokumentarnih filmova nastalih u proteklih godinu dana. Između 60 pristiglih filmova Oliver Sertić izabrao je 16 najboljih. Uz filmove koji se natječu za nagradu publike i nagradu stručnog žirija (filmski redatelj Karpo Godina, filmski kritičar Dragan Rubeša i prošlogodišnja pobjednica po izboru publike Irena Škorić), u nedjelju, posljednjeg dana festivala, bit će prikazano još 12 'vanrednih' filmova:  6 filmova autora iz Primorsko-goranske i Istarske županije, filmovi s Revije amaterskog filma i dva filma Restart laboratorija. Projekcije filmova započinju točno u 20 sati i 30 minuta uz slobodan ulaz. Sve ostale informacije o festivalu dostupne su na www.liburniafilmfestival.com.

 
U Varaždinskim Toplicama u subotu je započela s radom jedanaesta 'Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić', u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. U deset dana trajanja više od stotinu prijavljenih polaznika slušat će predavanja i sudjelovati u polaznim i specijaliziranim radionicama za dokumentarni film, za igrani film, za TV-reportažu, za animirani film, za kameru i snimanje, za montažu, za filmski scenarij, za postprodukciju zvuk i za digitalnu fotografiju. Na kraju će prezentirati svoje radove.

Komentari

Nema komentara.