Posljednji vlak za natječaje - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Posljednji vlak za natječaje

Posljednji vlak za natječaje

Krajem godine Ars Septima traži najbolje scenariste debitante, a jubilarni Libertas filmove kojima će proslaviti obljetnicu.

s.p. 29.12.2008 0 komentara

Posljednji vlak za natječaje

Hrvatski pisci, pažnja! Kao i prijašnjih godina, udruga Ars Septima objavljuje natječaj za mlade i neafirmirane scenariste. Birat će ih Ognjen Sviličić, Lukas Nola i Arsen A. Ostojić, a Zvonimir Berković bit će počasni član povjerenstva. Pobjednik natječaja nagrađuje se s 10.000 kuna, a dobit će i pravo da kao hrvatski predstavnik sudjeluje na međunarodnom scenarističkom natjecaju 'Hartley-Merrill International Screenwriting Prize' koji se organizira u Los Angelesu. Rok za prijavu scenarija je 19. siječnja 2009. godine. Dodatne informacije i prijavnica mogu se dobiti na web stranici http://www.arsseptima.hr.

Kada spominjemo pobjednike, obično je u igri i ime Irene Škorić. Njezin dokumentarni film 'Ti meni, ja tebi!' i kratki igrani film 'Rastanak' dobili su specijalno priznanje žirija u kategorijama igranog i dokumentarnog filma na Mikkro film festivalu u Murskoj Soboti u Sloveniji. Tema filma 'Ti meni, ja tebi' /naslovna/ su mali oglasi, tj. životne priče i sudbine koje se kriju iza njih. 'Rastanak' se bavi odnosom između oca, sina i njihovog starog automobila, a premijerno je prikazan na Libertas film festivalu u Dubrovniku gdje je osvojio nagradu za najbolji kratki film u međunarodnoj konkurenciji.

A ako i vi želite nagradu s Libertasa, informiramo vas da su otvorene prijave za filmske uratke u festivalskim kategorijama cjelovečernjeg, dokumentarnog i kratkog filma u konkurenciji za jubilarno, peto izdanje LFF-a. Budući je 2009. godine 20. obljetnica pada Berlinskog zida, u konkurenciju dokumentarnog filma ulaze filmovi koji na direktan ili indirektan način progovaraju o ovoj tematici te o prelasku povijesnih, kulturnih, etničkih, psiholoških i socijalnih granica. Libertas 2009. postaje i OUTDOOR filmski festival, s projekcijama pod dubrovačkim nebom. Libertas film festival održat će se od 26. lipnja do 1. srpnja 2009., a prijavnice i pravila prijava mogu se pronaći na službenoj stranici http://www.libertasfilmfestival.com. Prijave ostaju otvorene sve do 1. travnja 2009., a naslovi odabranih radova i autora bit će objavljeni do kraja svibnja na festivalskim stranicama.

Komentari

Nema komentara.