Punkersko dokumentarno blago - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Punkersko dokumentarno blago

Punkersko dokumentarno blago

Dokopali smo se trailera za posthumni dokumetarac Juliana Templea o najboljem mu frendu, Joe 'The Clash' Strummeru.

filmski.net 17.04.2007 0 komentara

Punkersko dokumentarno blago

Svoj sili dokumetaraca o glazbenim ikonama prošlog stoljeća pridružio se na zadnjem Sundanceu i onaj Juliana Templea o Joe Strummeru. Čovjek čije je ime sinonim za band 'The Clash', bio je ujedno i Templov blizak prijatelj, pa je posthumno (jer Strummer je tragično preminuo 2002.) sklapanje filma o njegovu liku i djelu bila dosta 'tricky' avantura.

No, nakon što je prevrnuo privatne i televizijske arhive, dobio košaricu od Strummerove djece (koja s filmom nisu htjela imati nikakve veze), animirao njegove rukupise, fotografije, intervjuirao preživjele članove banda, ali i ekipu poput Bono Voxa i Johna Cusacka -  dobili smo dokumentarac 'Joe Strummer: The Future is Unwritten'.


Joe Strummer: The Future is Unwritten

Kritičari na Sundanceu su mu zamjerili nedostatak kritičnosti i 'sukob interesa', ali fanovi kultnog banda sigurno neće imati ništa protiv priče koja pratio proces nastanka banda i Strummerov stav o istom, kao i vrijeme koja je prove s 'The Mescaleros', preko uspona The Clasha na ljestvici popularnosti sve do trenutka kad više i nisu bili ono što i h je proslavilo - punkeri. Film potom slijedi razdoblje nakon raspada banda, Strummerovo traženje, rad na glazbi za filmove, glumu i konačno lansiranje solo karijerere.

Film u kino-distribuciju po Veliko Britaniji kreće 18.svibnja, a nama je za nadati se da ćemo ga ugledati na nekom od domaćih festivala ili barem DVD-a.

 

Komentari

Nema komentara.