Slike, glazba i film - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Slike, glazba i film

Slike, glazba i film

Greenaway počeo snimati u Zagrebu, Starigrad Paklenica nudi glazbene, a DORF rock dokumentarce.

s.p. 11.08.2011 0 komentara

Slike, glazba i film

Nedavno je u Zagrebu počelo snimanje filma 'Goltzius and the Pelican Company' u režiji britanskog redatelja Petera Greenawaya. U središtu priče je epizoda iz života nizozemskog slikara, crtača i jednog od najcjenjenijih gravera, Hendrika Goltziusa. Goltziusa u filmu tumači nizozemski glumac i pjesnik Ramsey Nasr, a u ostalim su ulogama američki glumac F. Murray Abraham, francuska glumica Kate Moran te hrvatski glumci i glumice: Nada Abrus, Katja Zubčić, Goran Grgić, Enes Vejzović, Duško Valentić, Milan Pleština, Tvrtko Jurić, Vedran Živolić, Samir Vujčić i Goran Bogdan. U kreativnom dijelu filma sudjeluje 60 hrvatskih filmskih djelatnika.

Počelo je i 2. izdanje SPFF-a - Starigrad Paklenica Film Festivala - međunarodnog festivala glazbenog dokumentarca koji se ove godine održava od 6. do 12. kolovoza. Opet sjajni ambijent Paklenice ponudit će 25 naslova u svim kategorijama, atraktivne goste iz svijeta filma i glazbe, te veliki broj hrvatskih premijera za sve ljubitelje ovog filmskog žanra. Više informacija na: http://www.spff.hr.


'Fleke', trailer.

Određen je žiri 16. Filmske revije mladeži i 4. Four river film festivala. U tročlanom žiriju su rumunjski filmski i televizijski redatelj i scenarist Andrei Tanase, mađarski filmaš i animator Gabor Rethi, te hrvatski filmaš Aldo Tardozzi koji se proslavio debitantskim dugometražnim filmom 'Fleke'.

Festival dokumentarnog rock filma – DORF nastavlja s predstavljanjima programa u inozemstvu, pa se u kolovozu premijerno predstavlja u Brčkom, Kruševcu i Rumi. Za kraj ljeta se festival predstavlja u Kinoteci Zlatna vrata gdje se u 5 večeri prikazuju pobjednički DORF filmovi i neki od najzanimljivijih filmova u dosadašnjih 5 godina. Info na: http://www.dorf-vk.com

Komentari

Nema komentara.