Oscar 2010: Animirani kratkiši - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Oscar 2010: Animirani kratkiši

Oscar 2010: Animirani kratkiši

U trendu su duhoviti crtići - čak i priče o starenju i smrti su odlični crnjaci!

s.p. 11.02.2010 0 komentara

Oscar 2010: Animirani kratkiši

Kao i prošle godine, i 2010. predstavljamo kratke animirane filmove koji su nominirani za Oscara. Sve su komedije, satire ili farse, tako da će obožavatelji duhovitih filmova doći na svoje!

1. 'French Roast' /naslovna/, r: Fabrice Joubert, Francuska
Urnebesno duhoviti crtić o biznismenu koji dolazi na kavu u kafić, a kada izgubi lisnicu - pokušava namaknuti novac da plati račun. Ovo je redateljski debi Fabricea Jouberta koji je već radio kao animator filmova 'Riba ribi grize rep', 'Wallace i Gromit u velikoj povrtnoj zavjeri' i 'Pusti vodu da miševi odu'.


'French Roast', r: Fabrice Joubert, cijeli film.

2. 'Granny O' Grimm's Sleeping Beauty', r: Nicky Phelan, Irska
Da, znamo - priče o 'Trnoružici' i 'Uspavanoj ljepotici' su stvarno popularne u zadnje vrijeme, pa imamo i jednu horor verziju ispričanu irskim naglaskom. Baka 'O'Grimm' priča strašnu priču o vili koju su ljudi smatrali prestarom pa im se zato osvećuje. Scenaristica filma je Kathleen O'Rourke koja daje i glas opakoj baki!


'Granny O' Grimm's Sleeping Beauty', r: Nicky Phelan, cijeli film.

3. 'The Lady And The Reaper' ('La Dama y la Muerte'), r: Javier Recio Gracia, Španjolska
Još jedan smiješan 'crnjak'. Staricu posjećuje Smrt, ali ju ne uspijeva odvesti jer se umiješa liječnik i doslovce počinje borba za staricu! Redatelj je Recio Gracia kojem je ovo prvi film, a zanimljivo je da na špici kao producent potpisan (onaj?) Antonio Banderas.


'The Lady And The Reaper' ('La Dama y la Muerte'), r: Javier Recio Gracia, cijeli film.

4. 'Logorama', r: Nicolas Schmerkin, SAD
Evo zanimljivog svijeta: Los Angeles sačinjen u potpunosti od korporativnih logoa! U priči o odbjeglom kriminalcu kojeg hvata policija glas jednom junaku daje stari buntovnik David Fincher, a kritičare uglavnom zanima kako je autor uspio koristiti toliko logoa bez dopuštenja!


'Logorama', r: Nicolas Schmerkin, isječak.

5. 'Wallace & Gromit: A Matter Of Loaf And Death', r: Nick Park, Velika Britanija  
Ovaj animirani film smo već opširno najavili - bio je veliki hit za Božić 2008! Wallace i Gromit su više nego popularni likovi, a njihov autor Nick Park je pravi favorit na Oscarima - osvojio je već 4 zlatna kipića!


'Wallace & Gromit: A Matter Of Loaf And Death', r: Nick Park, isječak

Izvor: Empire.

Komentari

Nema komentara.