He's Blu daba-di dabu-da - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      He's Blu daba-di dabu-da

He's Blu daba-di dabu-da

Umjetnik koji se skriva iza nadimka Blu svojim crtežima oživljava zidove napuštenih skladišta.

s.p. 24.09.2009 0 komentara

He's Blu daba-di dabu-da

Tko je Blu? Ne znamo. On je još jedan tajanstveni umjetnik, crtač grafita. No, njegovi radovi nisu samo nepokretne slike na hladnim zidovima, njegovi crteži oživljavaju zahvaljujući posebnoj tehnici stop-animacije. Blu je već jednom gostovao u našem Linkjetu, njegov rad 'Muto' sniman je u Buenos Airesu i Badenu i pokazao je što se sve može spajanjem grafita i animacije.


'Muto', r: Blu

Na prošlom festivalu kratkog filma koji se početkom veljače održavao u Clermont-Ferrandu, Blu i 'Muto' dobili su nagradu za najbolji eksperimentalni film, a dobio je nagradu i na našem Festivalu novog filma. U međuvremenu je Blu svojim statičnim crtežima ukrasio zidove u mnogim europskim gradovima, a pošarao je čak i Beograd - kako, pogledajte na linku ovdje. Objavio i knjigu, svojevrsnu monografiju na 160 stranica koja objedinjuje njegove najbolje crteže od 2004. do 2007.

Njegov najnoviji rad, i razlog zbog kojega pišemo ovasj tekst je film 'Combo', djelo koje je nastalo u suradnji s još jednim grafiterom, Davidom Ellisom i to za vrijeme talijanskog FAME festivala.


'Combo', r: Blu i David Ellis.

Komentari

Nema komentara.