Lijepi, ružni i nacrtani - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Lijepi, ružni i nacrtani

Lijepi, ružni i nacrtani

Zac Efron je mlad i lijep kao dječačić, a Ricky Gervais ostaje debeli luzer. Crtani pirati plove morima, a u Kanadi preferiraju vlakove.

s.p. 30.04.2009 0 komentara

Lijepi, ružni i nacrtani

Prirema se igrana verzija klasičnog crtića iz 1960-ih, 'Jonnyja Questa'. No, stari fanovi baš i nisu zadovoljni - kao glavni glumac spominje se teen zvijezda Zac Efron. OK, on je popularna zvijezda koja privlači publiku, no on ima 21 godinu pa teško da može glumiti 11-godišnjeg Jonnyja. Očito će glavni junak priče biti malo postaran, što je za vjerne obožavatelje 'Jonnyja Questa' - svetogrđe.

Iz kanadskog Winnipega ne dolazi samo Guy Maddin, nego i ugledni animator Cordell Barker koji je već dva puta bio nominiran za Oscara. Sada je objavljeno da je njegov crtić 'Runaway' izabran za prikazivanje u Cannesu, i to u programu Tjedan kritike. Imamo trailer za taj filmić, a radnju je teško prepričati - recimo samo da je riječ o putnicima o prenatrpanom vlaku i krizi koja kulminira u pravoj klasnoj borbi!


'Runaway', r: Cordell Barker, trailer

Studio specijaliziran za stop-animaciju, Aardman, počeo je s produkcijom dva dugometražna animirana filma. Prvo od njih zove se 'Pirates!' i radi se prema popularnom literarnom serijalu Gideona Defoea. Bavi se družinom pirata koji traže avanture i žele osvojiti nagradu za 'pirata godine', a na svojem putovanju susreću se s moćnim neprijateljem i upoznaju Charlesa Darwina. Redatelj je Peter Lord, poznat kao producent filmova o Wallaceu i Gromitu, te redatelj 'Pobune u kokošinjcu'.

Drugi Aardmanov crtić je 'Arthur Christmas', film u režiji Sarah Smith i Barryja Cooka koji pokušava odgovoriti na vječno pitanje: 'Kako Djed Mraz uspjeva u jednoj noći podijeliti toliko darova?' Odgovor se nalazi u Djedovoj opremi vrhunske tehnologije, pa će i crtić 'rekonstruirati' tu božićnu operaciju uz pomoć računalnih efekata.

Flanimalsi

Sprema se dugometražni 3D crtić u kojem glavnu riječ ima - Ricky Gervais. 'Flanimals' se radi prema istoimenom serijalu dječjih knjiga kojeg je napisao Gervais koji će biti izvršni producent film i sinkronizirati glavnog junaka. Scenarist Matt Selman ('Simpsoni') adaptirat će za film priču o svijetu kojeg nastanjuje 50 ružnih, ali simpatičnih vrsta bića. Gervais će u filmu utjeloviti ljubičastog junaka koji pokušava promijeniti svijet, a britanski komičar već se ironično izjasnio kako će 'biti super da malo za promjenu glumi niskog, debelog, znojavog luzera'.

Komentari

Nema komentara.