Wallace i Gromit za Božić - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Wallace i Gromit za Božić

Wallace i Gromit za Božić

Vraćaju se junaci koje nacija tako voli da su ih već pokrali pirati - iako treba čekati samo par dana do TV premijere!

s.p. 22.12.2008 1 komentara

Wallace i Gromit za Božić

Stari prijatelji se vraćaju na male ekrane. 'Wallace i Gromit' Nicka Parka njegov je najuspješniji animirani serijal, ovjenčan najvećim nagradama. Novi 30-minutni nastavak naslova 'A Matter of Loaf and Death' svoju premijeru imat će za Božić na BBC1!

Wallace vodi pekaru, a Gromit obavlja sav posao. Ovaj biznis pokazuje se opasnim za naše junake - netko ubija pekare jednog po jednog. Kao i obično, crtić vrvi vizualnim gegovima ('eksplodirajuće hlače' i sl.), a ni imena nisu nevažna - Wallaceova ljubav zove se Piella Bakewell ('dobro peče'). Rađen klasičnom stop animacijom, film je napravljen u stilu trilera i predstavlja posvetu jednom od najvećih britanskih i svjetskih redatelja, Alfredu Hitchcocku.

Sve je počelo kada je matična kompanija, Aardman Animations, potpisala 1999. ugovor s DreamWorksom o snimanju 5 filmova. Ali, dugometražni 'Wallace i Gromit u velikoj povrtnoj zavjeri' podbacio je na kino blagajnama, iako je redatelj Nick Park za taj film dobio svog četvrtog Oscara, i to trećeg u tandemu s Wallaceom i Gromitom.

Zato se sada ekipa vraća na mjesto gdje ih uvijek cijene - britansku televiziju! Tamo je za novogodišnji doček 1994. prikazan 'Wallace & Gromit in The Wrong Trousers'  koji je imao veliku gledanost i razveselio domaću publiku. Ovog Božića će kao uvod BBC prvo prikazati 'Veliku povrtnu zavjeru', a zatim premijerno slijedi 'Pitanje kruha i smrti' sa urnebesnim pustolovinama čovjeka i psa.

Da su Wallace i Gromit jako traženi, potvrđuje i ultimativni test popularnosti: zanimanje pirata. 'Matter of Loaf...' već je procurio na Internet, izvjesni Joshua of Waterloo iz Kanade uploadao je snimku loše kvalitete na YouTube. Ipak, brzom akcijom nadležnih, snimka napravljena videokamerom ili mobitelom je skinuta pa vam ne možemo pružiti ni isječak filma. Tko može gledati BBC 1, neka se strpi do Božića, a ostali će morati čekati da se i njima smiluje Djed Mraz.

Komentari
A: skomdra 24.12.2008 Pogledaj profil

...ili će ga potražiti na internetu ;)
Odličan, brutalan, kao i uvijek. Posebno komentar na tost na samom početku, britanski humor original.