Crtići od Sundancea do South Parka - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Crtići od Sundancea do South Parka

Crtići od Sundancea do South Parka

Upoznajte hrpu junaka: malu Mary i Coraline, starog Maxa i robota Astro Boya. U društvu su starih znanaca: ljepotice, zvijeri i ekipe iz 'South Parka'.

s.p. 21.11.2008 0 komentara

Crtići od Sundancea do South Parka

Velika vijest za fanove animiranog filma - konačno jedan crtić otvara festival u Sundanceu. 'Mary and Max' /naslovna/ će na otvaranju 15. siječnja imati svjetsku premijeru, a taj australski film bavi se 8-godišnjem djevojčicom Mary iz Melbournea koja se dopisuje s 44-godišnjem Maxom iz New Yorka. Film je priredio Adam Elliot koji je prije dvije godine osvojio Oscara za kratki animirani film 'Harvie Krumpet'. Glas Mary posudit će Toni Collette, Maxa će sinkronizirati Philip Seymour Hoffman, a od poznatih australskih glumaca tu je i Eric Bana.


'Coraline', r: Henry Selick, trailer

'Coraline' se godinama spremala, a gledatelji je konačno uskoro mogu očekivati u kinima. 6. veljače 2009. film ima premijeru u američkim kinima, a mi smo vam već opširno najavili film u nekoliko navrata. Samo da ponovimo - glavna junakinja Coraline je curica koja mašta o drukčijem svijetu, a zatim u svom domu  nailazi na ulaz u paralelni svijet iz mašte. Film je nastao prema djelu Neila Gaimana, a režira ga Henry Selick.

Nakon 'Wall*E', dolazi još jedan animirani film s robotom u glavnoj ulozi. Radnja filma smještena je u futuristički Metro City, gdje živi mladi robot velikih moći - 'Astro Boy'.  Njega je stvorio znanstvenik koji je želio naći zamjenu za svog izgubljenog sina, no kada robot ne uspijeva ispuniti očekivanja svog tate, odlazi u svijet u potragu za prihvaćanjem. 


'Astro Boy', r: David Bowerstrailer, trailer

Već smo najavljivali kako se dugometražni animirani hitovi počinju masovno raditi u 3D produkciji, a studio Walt Disney prihvatio se još jedne ideje - 3D obrade starih klasika. Disney tako planira svoju 'Ljepoticu i zvijer' 2010. objaviti u 3D izdanju, a konveziju stare verzije u trodimenzionalni film nadgledat će filmaši koji su radili izvornik - producent Don Hahn i redatelji Kirk Wise i Gary Trousdale.

A razmišlja se i o novom izdanju filma o 'South Parku', s tim da za Treya Parkera i Matta Stonea 3D tehnologija uopće nije bitna. Važno je samo to da su već počeli razmišljati o kraju serije, pa im se dugometražni film čini kao najbolji način da završe serijal. Iako ih je snimanje prethodnog South Park filma iscrpilo, sada razmišljaju o potencijalnom novom filmu, a fanovima sigurno zlokobno zvuči najava da će snimanje film značiti i kraj čitavom 'South Parku'. Ipak, nema mjesta panici. Southparkovci imaju potpisan ugovor za seriju  sve do 2011., pa kraj serije (i početak novog filma) nisu uopće tako blizu.

Komentari

Nema komentara.