Na Saturn po pivo i seks - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Na Saturn po pivo i seks

Na Saturn po pivo i seks

Danski southparkovci napravili SF parodiju punu vulgarnog humora i provokacija. Nije za djecu, a ni za one koji drže do morala i vjere. 

s.p. 11.07.2008 0 komentara

Na Saturn po pivo i seks

Suprotno predrasudama, Skandinavci nisu hladna i neduhovita bića. Potvrđuje to za rujan najavljena premijera danskog 3D animiranog filma namijenjenog publici koja je odrasla uz 'South Park'. 'Putovanje na Saturn' ('Rejsen Til Saturn') je znanstveno-fantastični film rađen u tradiciji vulgarnog humora, a bavi se danskim astronautima koji odlaze u svemir u potrazi za prirodnim resursima. 

U traileru koji parodira američke SF blockbustere, astronauti na samo da ne spašavaju svijet -  ONI ga uništavaju. Autori filma su u svom blogu pokazali čime se zapravo bave njegovi likovi: za put na Saturn spakovali su otvarače za pivo, noževe za meso i umjetne penise. Ukratko, možete očekivati nasilje, seks i opijanje, a isječci 'obećavaju' i povraćanje i pišanje i ostale stvari kojih obično nema u dugometražnim crtićima.


'Rejsen til Saturn' ('Putovanje na Saturn'), r: Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen i Craig Frank, trailer

Film je inače ekranizacija stripa Clausa Deleurana koji je stekao mnoge obožavatelje sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Autora je čak danska demokršćanska stranka izvela pred sud pod optužbom za blasfemiju. U kontroverznom stripu svemirski putnici ne posjećuju samo Saturn, nego i Raj, gdje sreću Boga, Vraga i Zamjenskog Isusa – onaj pravi trenutno nije doma...

Da i autori crtića imaju smisla za provokaciju, pokazuje i foršpan u kojem astronauti spale pola svijeta, pa tako nastradaju i islamisti koji baš tog trenutka pale dansku zastavu. Očito znaju prvo pravilo satiričara – ništa nije sveto, a kada treba ismijavati nekoga, onda se prvo krene od onih koji će se najviše uzrujati.

Komentari

Nema komentara.