Animirana četveroljetka - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Animirana četveroljetka

Animirana četveroljetka

Walt Disney i Pixar najavili svoje animirane projekte koje planiraju realizirati do 2012. Očekujte nastavke i pokoju božićnu priču.

s.p. 09.04.2008 0 komentara

Animirana četveroljetka

Animatorski studiji Walt Disney i Pixar predstavili su svoje planove za slijedeće četiri godine - budućnost donosi puno crtića. Veliku prezentaciju za američke novinare imao je duuuugo očekivani 'Wall-E', koji će u kina početkom ljeta. Poslije tog crtića o zaljubljenom robotu-čistaču, krajem godine slijedi premijera 'Bolta', što je ime psa (John Travolta) koji je velika TV zvijezda, ali kada ga greškom izbace u New York, nađe se u avanturi života.

'Bolt' započinje trend snimanja crtića u 3D tehnologiji, koja postaje standard pa Vam kažemo da je krajnje vrijeme da nabavite i one 3D naočale, trebat će vam. U svibnju 2009. izlazi film 'Up', koji je prvi Pixarov 3D film, a nakon toga će svaki crtić te kompanije biti proizveden u toj tehnologiji. I ne samo to, 2009. i 2010. će se u 3D izdanju reizdati i 'Priče o igračkama 1' i '2'. To će biti dobar uvod u 'Toy Story 3', koji izlazi sredinom 2010. a bavit će se vlasnikom igračaka Andyjem koji se sprema za koledž.


'Priča o igračkama' - tako uspješan da mu slijedi i 3D reizdanje

DisneyToon, odjel zadužen za filmove koji idu direktno na DVD, najavio je da na DVD (i Blu-ray) izlazi 'Tinkerbell' o magičnom svijetu vila, a najavljena je čitava edicija filmova na tu temu. Najavili su i da neće raditi nastavke filmova, no time se ionako bave veliki studiji. Tako se planira nastavak crtića 'Auti' koji se tek počinje spremati, a izaći će iz garaže tek u ljeto 2012. Film će režirati producent 'Juhu-hua', Brad Lewis, a taj sequel pokazuje da i studio Pixar prihvaća modu filmskih nastavaka. 

Crtani mjuzikl 'The Princess and the Frog' s Anikom Noni Rose, Keithom Davidom i Johnom Goodmanom izdat će se, ah, baš za Božić 2009. a za Božić 2010. rezervirana je obrada Grimmove bajke 'Zlatokosa', u kojoj ne nedostaje plavokosih djeva, dobrih vitezova i zločestih vještica. 

Za 2011. je zakazana premijera romantične komedija 'Newt', o posljednjem ženskom i muškom daždevnjaku na planetu, koje znanstvenici spajaju da produže vrstu, a oni se, siroti, uopće ne podnose. Zatim slijedi još jedna bajka, 'The Bear and the Bow' čija će radnja biti smještena u Škotsku, a režirat će ga Brenda Chapman koja je napravila 'Princa od Egipta'. Glasove će dati komičar Billy Connolly, slatkica Reese Witherspoon i iskusna Emma Thompson. Zanimljivo je da nakon bezbrojnih igranih i jedne animirano-igrane verzije  ('A Scanner Darkly'), dolazi i animirani film po kratkoj priči Philipa K. Dicka, pa se za Božić 2012. sprema 'King of the Elves', i to kao – Disneyev crtić (?!). Valjda će staviti obavijest je li to za djecu, ili je to još jedan paranoični SF za odrasle?

Komentari

Nema komentara.