Puno robe na sajmu animi - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Puno robe na sajmu animi

Puno robe na sajmu animi

Navali, narode! Gigantski roboti i apokaliptične priče, svježi crtići ravno iz domovine animi. Roba je provjerena, već je bila i kod nas.

filmski.net 28.02.2008 0 komentara

Puno robe na sajmu animi

Na Trešnjevački plac idete po luk i grincajg, a po anime i ostale animirane filmove idete u Tokyo International Anime Fair (TAF). TAF je najveći trgovački sajam animiranih filmova na svijetu, a da sve ne bi ostalo samo na potpisivanju ugovora i cjenkanju, organizatori dodjeljuju i nagrade koje nam dojave mjesec prije održavanja sajma. Ove je godine nagradu za najbolju animaciju pokupio 'Evangelion 1.0: You Are (Not) Alone' /naslovna/. Riječ je o posljednjem uratku franšize Hideaki Anno koji govori o skupini tinejdžera koja upravlja gigantskim robotima i bori se protiv (ta-da!) zlikovaca iz svemira. Film je bio hit u 2007. godini, a njegov distributer Klockworx utržio je čak 19 milijuna američkih dolara.


'Evangelion 1.0: You Are (Not) Alone', r: Masayuki Kazuya Tsurumaki, trailer

Uz to, TAF je obznanio i popis najboljih u svoje dvije osnovne kategorije - Nominated Works za animirane filmove koji su se prikazivali i prodavali u proteklih 12 mjeseci, te Submitted Works, za filmove koje je animirala bjelosvjetska publika. Glavnu nagradu među 'nominiranima' pokupio je 'Adventures in the NPM', kratki tajvanski filmić Helen Huang, koji je zapravo animirani vodič kroz National Palace Museum u glavnom gradu Taipeiju. Posebna priznanja u općoj kategoriji, što je druga najznačajnija nagrada, zaslužili su 'Arka' Grzegorza Jonkajtysa, te 'The Lost Puppet' Moina Samadija.

'Arka' je apokaliptična priča o ljudima koji prežive smrtonosni virus i u velikom brodu traže mjesto gdje se mogu nastaniti. Domaći gledatelji su već imali priliku pogledati taj film, i to u na Tabor film festivalu, prošle godine. 'Christmas in Taxi' Young-kwang Joa dobio je posebnu nagradu, dok su 'The Clockwork City' Takashija Katoa i 'BistRobot' Guillaume Briet zaslužili posebna priznanja u kategoriji studenata. TAF će se održavati od 27. do 30. ožujka u Tokiju, a ako i Vas krajem ožujka put nanese tamo, molimo da nas se sjetite i donesete nam nešto.

Komentari

Nema komentara.