Animirana burza - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Animirana burza

Animirana burza

Novi Potter zvao bi se Benjamin, 'Family Guy' bi išao stopama Simpsona, Noina arka trebala bi biti bolja od Evanove, a Wall*E bi trebao biti  - nijem.

s.p. 02.10.2007 0 komentara

Animirana burza

Scenarist David Reynolds ('Žuta minuta', 'Potraga za Nemom') angažiran je da za Universal Pictures napravi adaptaciju knjiga Deana Loreya iz serijala 'Nightmare Academy'. Riječ je o književnoj trilogiji o klincima koji se treniraju za borbu protiv čudovišta. Glavni junak je Charlie Benjamin, dečko koji može otvoriti vrata Donjeg svijeta, u kojem mračne sile spletkare protiv ovog našeg. Za redatelja je određen majstor pustolovne akcije, Stephen Sommers ('Van Helsing', 'Mumija'). Ne znaju se detalji oko filma, ali će vjerojatno biti sniman kao igrani, no uz jaku prisustvo (CGI) animacije, osobito u scenama košmara i susreta sa čudovištima. Nagađa se da bi to mogao biti i jedan od filmsko-književnih projekata koji nakon snimanja završne priče o Harryju Potteru, planira ispuniti prazninu na tržištu gladnom pustolovnih priča iz svijeta čarolije. 

A rezultati na američkim kino-blagajnama pokazali su da i disfunkcionalna obitelj poput 'Simpsona' može vrijediti puno – da budemo precizni, već su zaradili preko pola milijarde dolara. Ta vijest razveselila je Setha MacFarlanea, autora još jedne televizijske animirane serije o otkačenoj obitelji – 'Family Guy'. Kao i 'Simpsoni', i 'Family Guy' su serija za zreliju publiku, koju smo već i predstavili, a zasad još nema toliku popularnost kao kultna obitelj iz Springfielda. Autor MacFarlane ozbiljno razmišlja o kino-verziji serije, ali tvrdi da je, kao i sa Simpsonima, i ovdje najveći problem kako istovremeno snimati i seriju i igrani film. Napola u šali, a možda i ozbiljno, MacFarlane razmišlja da za kino adaptaciju uzme prave glumce: Juliette Lewis, Rosie O’Donnell i Phillipa Seymoura Hoffmana... 


'Family Guy' trailer

A gdje su obiteljske priče, tu su i religijski inspirani filmovi, posebice kada se približava Božić. 'Svemogući Evan' baš i nije briljirao, pa se sprema nova, zabavnija i animirana verzija Noine arke. Unified Pictures planiraju uložiti 35 milijuna dolara u (računalno) animiranu 'Noinu arku', a za razliku od prethodnih verzija usredotočenih na Nou, ova će u glavnoj ulozi imati – životinje. Za scenarij će zadužiti Philipa LaZebnika, koji se iskazao u crtićima mitske tematike kao što su 'Princ od Egipta', 'Mulan', i 'Pocahontas'. 

Filmaši se i ovdje uzdaju u kompjutersku tehnologiju, koja se stalno poboljšava, pa se predviđa da bi arka i njezina bića mogli izgledati skoro kao da su stvarni. Završetak crtića u planu je tek za dvije godine – osim ako iznenadni potop ne preduhitri snimanje. 

A poslije potopa svijet bi ostao prazan – kao u nekom futurističkom filmu. Takav će biti 'Wall*E'/NASLOVNA/, o kojem smo već dosta pisali, a koji Pixar planira objaviti u ljeto 2008. Iako mu sadržaj, osim par osnovnih crtica, u Pixara kriju kao zmija noge, svako malo izbace novi teaser koji bi trebao podgrijavati znatiželju za sudbinu robotića koji živi usamljen na Zemlji, i zadužen je da čisti planet. U kontrolu njegovog rada poslana je slatka robotica, pa jadnog čistača počinju mučiti ljubavni jadi...  Uz najnoviji clip stižu i sve glasnija šuškanja kako će film biti uglavnom biti bez dijaloga. Štooo? Zar se netko i u moderna vremen usudi pripovjedati samo slikom, bez naracije i brbljanja? Imaju li Piksarovci doista toliko hrabrosti, saznat ćemo uskoro i odmah vam javiti. Naravno. 


'Wall*E', r: Andrew Stanton, teaser
Komentari

Nema komentara.