Kada se Hamas koristi crtićima - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Kada se Hamas koristi crtićima

Kada se Hamas koristi crtićima

...onda znate da negativci nisu Gargamel i Mirko S. Zlikovski, već 'američko –cionistički imperijalisti.' A dobri likovi stradaju – mučeničkom smrću.

s.p. 19.07.2007 0 komentara

Kada se Hamas koristi crtićima

Islamistički pokret Hamas, koji je na posljednjim izborima u Palestini osvojio parlamentarnu većinu, a istovremeno se nalazi na EU popisu terorističkih organizacija, svoju popularnost želi učvrstiti i među budućim biračima - djecom. 

Hamas ima vlastiti televizijski kanal 'al-Aqsa', koji već nekoliko mjeseci emitira dječju emisiju Pioniri sutrašnjice, tamošnju verziju našeg 'Žutokljunca', čiji je glavni lik izvjesni Farfur, lokalni dvojnik Mickeya Mousea, koji, naravno, navija za Hamas. Farfur uči djecu da treba redovito piti mlijeko i moliti se, a usput podržava oslobađanje Palestine, Iraka i "ostalih muslimanskih područja koje drže neprijatelji Islama, Židovi i Amerikanci."


'Pioniri sutrašnjice', Farfur u glavnoj ulozi

Navodno se uz radikalne islamističke, antiameričke i antižidovske poruke, u emisiji djeci pokazuje kako koristiti oružje, i veliča bombaše–samoubojice. Zagovornici emisije tvrde da je stranci krivo prevode, te da Farfur od djece ne traži da ubijaju Židove, već samo spominje da Židovi ubijaju Palestince, jer ni dječje emisije ne mogu zaobići stvarnost. 

Nakon međunarodnih kritika palestinski ministar informiranja Mustafa Barghouti zatražio je ukidanje lika, a Hamasovci su ga poslušali tako što je u zadnjoj epizodi Farfura na smrt pretukao izraelski agent, nakon što je od njega neuspješno pokušavao kupiti zemlju. Voditeljica je zatim 'utješila' djecu, objasnivši im da je Farfour umro mučeničkom smrću, braneći svoju zemlju od ubojica djece. 

Farfura je potom naslijedio njegov rođak - bumbar Nahool, a strani kritičari kažu da osim što umjesto Mickeya Mousea kopira pčelicu Maju, emisija nastavlja u istom 'revijalnom' tonu.


'Pioniri sutrašnjice', Nahool u glavnoj ulozi

Komentari

Nema komentara.