'Madame Tutli Putli' putuje u Annecy - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      'Madame Tutli Putli' putuje u Annecy

'Madame Tutli Putli' putuje u Annecy

Nakon što je osvojio 2 važne nagrade na tjednu kritičara u Cannesu, 17 minutni crtić kanadskog dvojca Maciek-Szczerbowski putuje u Annecy.

p.h. 30.05.2007 0 komentara

'Madame Tutli Putli' putuje u Annecy

Animirani kratkiš 'Madame Tutli Putli', nastao u produkciji National Film Boarda Canada, pobrao je dvije glavne nagrade 46. međunarodnog tjedna kritičara na minulom Cannesu. 17 minutni šort izrađen u tehnici stop animacije osvojio je nagradu za najbolji kratki film Canala +, i nagradu Petit Rail d'Or koju dodijeljuje grupa od stotinjak filmofila, djelatnika željeznice. Kao i canneski animirani hit 'Persepolis' Marjane Satrapi i Vincenta Paronnauda, turneju nastavlja na Annecyu (11.06. - 16.06.) i to u službenoj konkurenciji.

'Madame Tutli Putli'/NASLOVNA/ je prvi profesionalni crtani film kanadskog art dua, suosnivača montrealske kreativne tvornice Clyde Henry Productions, kipara, animatora, ilustratora i scenarista Chrisa Lavisa i Macieka Szczerbowskog. Maciek i Sczerbowski već su nagrađivani za ilustracije, video spotove, i multimediju, a strip serijal 'The Untold Tales of Yuri Gagarin' objavljivan u kanadskom magazinu Vice osigurao im je kultni status i poveću sljedbu stripovskih fanova. Ni producentski duo nije nepoznat poznavateljima animiranog filma, radi se o Marcy Page i Davidu Verallu, dvojcu odgovornom za produciranje kratkih oskarovaca 'The Danish Poet' Torril Kove i 'Ryan' Chrisa Landertha.


Madame Tutli Putli, trailer

'Madame' je, kaže sinopsis, egzistencijalističko putovanje junakinje Tutli Putli koje započinje kada ta ženska inačica Charlieja Chaplina uđe u noćni vlak u kojem susreće što dobronamjerne, što zlonamjerne putnike, te se suočava s duhovima vlastite prošlosti. Kreativni duo je zbog snimanja crtića proveo veći dio 2002. putujući vlakovima po Kanadi, godinu dana im je trebalo da ručno izrade lutke od aluminijskih skeletona i perja, kostime i scenografiju. Animiranje je trajalo još 2 godine, a za animiranje junakinje poslužili su se i novom tehnologijom 'puppet eye effects' -kombinacijom 'igranih' očiju sa stop animiranim licem.


Intervju s redateljima

Nagrada Canala + znači da će se 'Madame' prikazivati na najvećoj francuskoj televiziji, sjevernoamerička turneja je već organizirana, a nakon Annecya će biti jasno je li se 5 godina rada na 17 minuta dugom filmu isplatilo.
Komentari

Nema komentara.