Shrek Treći rekorder u američkim kinima - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Shrek Treći rekorder u američkim kinima

Shrek Treći rekorder u američkim kinima

122 milijuna $ u prvom vikendu prikazivanja, treće mjesto najvećih filmskih otvaranja u povijesti i prvo mjesto u otvaranje animiranog filma!

s.p. 21.05.2007 0 komentara

Shrek Treći rekorder u američkim kinima

U trećem nastavku, zeleno čudovište Shrek očekuje da bude postavljeno na kraljevsko prijestolje, a prema otvaranju u kinima 'Shrek Treći' već stvarno vlada, i to američkim box-officeom. Zaradio je ukupno 122 milijuna $ u prvom vikendu, treći je na top listi najvećih filmskih otvaranja, a ima prvo mjesto u otvaranju za jedan animirani film i film s PG rejtingom (prikladan za djecu). 'Shrek Treći' dolazi u hrvatska kina 7. lipnja, u sinkroniziranoj verziji, a i uz originalne glasove Mikea Myersa, Eddieja Murphyja, Cameron Diaz, Antonija Banderasa, Ruperta Everetta i Justina Timberlakea. Uspjeh trilogije o Shreku počeo je kada je prvi 'Shrek' dobio Oscara za najbolji animirani film 2002. i zaradio 484 milijuna $ u svijetu. Najbolju zaradu dosad imao je 'Shrek 2', koji je 2004.stigao na treće mjesto najprofitabilnijih filmova ikad, zaradivši 920 milijuna dolara u kinima, nakon čega je prodano i 40 milijuna primjeraka DVD-a. Sada je animirani hit uspio postići rekord, baš dok u kinima igra  još jedan blockbuster rekorder.  

Naime, par tjedana prije, 'Spiderman 3' imao je najveće vikend-otvaranje svih vremena, i tako također iznenadio stručnjake, koji nisu očekivali tako dobre rezultate Shreka i Spidermana. I 'Spiderman 3' i 'Shrek Treći'  dobili su lošije kritike nego prethodni nestavci serijala, ali publici to očito nije smetalo. Jedino što 'Shreku 3' stoji na putu rekordne zarade je još jedan završni film iz superuspješne  trilogije, 'Pirati s Kariba: Na kraju svijeta', koji otvaraju slijedeći vikend u Americi, i očekuju svoj dio slasnog kolača.

Ovo ljeto je već sada za 15% (iliti za 70 milijuna $) nadmašilo ono iz 2004. kao najisplativije ljeto u povijesti box officea, a za to je zaslužan i uspjeh 'Spidermana 3', koji je u Americi zaradio 281.8 milja dolara, a u svijetu ukupno 750 milijuna, što je Sonyjev rekord. 'Ljeto sequela' pokazalo se tako vrlo isplativim, a to znači samo jedno – očekujte 'Spidermana 4' i 'Shreka Četvrtog'!

Komentari

Nema komentara.