Tintin putuje u Hollywood - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Tintin putuje u Hollywood

Tintin putuje u Hollywood

Nakon 25 godina pregovora, legendarni Hergéov reporter s čuperkom, belgijski uzor i preteča Indiane Jonesa putuje u Hollywood kod tate Spielberga.

p.h. 09.03.2007 0 komentara

Tintin putuje u Hollywood

DreamWorks, kompanija Stevena Spielberga će producirati barem jedan film o legendarnom Hergéovom reporteru i svjetskom putniku Tintinu, obznanlili su šefovi belgijskog Hergé studija.

Mladi belgijski reporter i svjetski putnik izašao je iz pera belgijskog strip crtača Georgesa Remia davne 1929. u sklopu dječjeg priloga belgijskih novina Le Vingtieme Siecle, nakon čega se Tintin epidemija uspješno proširila po cijelom svijetu. 24 nastavka Tintinovih pustolovina prodano je u više od 220 milijuna kopija širom svijeta a prevedeno na 77 jezika, a osim u matičnoj Belgiji, bio je osobito popularan u Francuskoj, Kanadi i SAD-u. Na temu čuvenog stripa snimljeno je i nekoliko dokumentarnih filmova, a prošle je godine oko Božića Tintin oživio i na kazališnim daskama londonskog Barbican centra u režiji Rufusa Norrisa ('Festen') i  Davida Greiga.

Tintin se u Hergeovim storijama, zajedno sa svojom vjernim psom Milouom (Snowy), nerijetko borio za pravdu u žarištima važnih svjetskih događaja, rješavao velike svjetske zavjere, misterije i prokazivao afere, a zbog avanturističkog duha i brojnih vrlina (jedna je i potpuna otpornost na ženski šarm) svojedobno je poslužio Spielbergu i Lucasu kao inspiracija za oblikovanje Indiane Jonesa.

Pregovori sa Spielbergovom kompanijom su počeli prije 25 godina, prije tri godine je potpisan ugovor s kompanijom DreamWorks, a prošlog tjedna je počela predprodukcija niza filmova Tintin, objasnio je Nick Rodwell, zadužen za vođenje komercijalnih prava legendarnog ilustratora Remisa. Hoće li DreamWorksov Tintin biti animirani ili igrani film još nije poznato.

Komentari

Nema komentara.