Luc Besson stiže u Zagreb - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Luc Besson stiže u Zagreb

Luc Besson stiže u Zagreb

Proliferantni francuski redatelj, producent, scenarist i pisac dječjih knjiga sletjet će u Zagreb 27.12 na promociju svog novog crtića 'Artur u zemlji Minimoya'.

p.h. 07.12.2006 0 komentara

Luc Besson stiže u Zagreb

Luc Besson ('Veliko plavetnilo', 'Leon profesionalac', 'Peti element') dolazi u Zagreb kako bi prisustvovao svečanoj hrvatskoj premijeri svog novog filma ‘Arthur u zemlji Minimoya’, koja će se 27. prosinca 2006. održati u multipleksu CineStar Zagreb! Besson će u Zagrebu provesti dva dana, tijekom kojih će se uz premijeru i konferenciju za novinare održati i niz ostalih događanja.

Kao jedinstven spoj igranog filma i 3D animacije, ‘Arthur u zemlji Minimoya’ je stvaran čak pet godina, povezujući vodeće europske umjetnike s raznih područja, od francuskog stripaša Patricea Garcie koji je zaslužan za koncept i dizajn, do Davida Bowiea koji je posudio glas zlom Malthazardu i Madonne koja je sinhronizirala lik princeze Selenie.

Crtić je nastao prema istoimenim Bessonovim pripovijetkama za djecu a prati dogodovštine desetogodišnjaka Arthura, koji u želji da spasi djedovu kuću od uništenja odlazi u skrivenu zemlju Minimoya, bića visokih tek dva milimetra, u potragu za blagom. Stigavši u zemlju Minimoya, Arthur i sam postaje jedan od njih te upoznaje lijepu princezu Seleniju, njezina malog brata Betameša te s njima doživljava mnogo uzbudljivih pustolovina…


Artur u zemlji Minimoya, r. Luc Besson

'Iako to nije Besson u svom najboljem izdanju', piše Screen Daily, 'redatelj ingeniozno raspolaže širokim rasponom kulturnih utjecaja: U prvom redu to se odnosi na animaciju francuskog veterana Pierrea Buffina i kameru Thierrya Arbogasta križanu s japanskom animom, naraciju koja obiluje kulturalnim referencama, od legende o kralju Arthuru, preko Julesa Vernea, Fritz Langovog 'M' sve do dokumentaraca o prirodi 'Microcosmos', što će zadovoljiti odrasle.

Besson je najavio kako nakon Arthura više neće režirati filmove, već će se potpuno posvetiti produkciji.

Komentari

Nema komentara.