Vijesti iz animirane nesvijesti - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Vijesti iz animirane nesvijesti

Vijesti iz animirane nesvijesti

Miš Despereaux u rukama je Mikea Johnsona, 'Arthur' Luca Bessona bit će trilogija, a za animirane asteroide i sise potražite 'Disaster!'.

p.h. 13.06.2006 0 komentara

Vijesti iz animirane nesvijesti

Mike Johnson, koredatelj 'Mrtve nevjeste' Tima Burtona, zamijenio je Sylvaina Chometa ('Les Triplettes De Belville') na Universalovom animiranom projektu 'The Tale of Despereaux' o kojem smo vas već izvijestili. Chomet je nedavno odustao od redateljevanja spomenutim filmom jer se upleo u još jedan projekt, animirani film 'The Illusionist' koji se radi po scenariju Jacquesa Tatija misleći da će moći raditi paralelno na oba projekta, ali mu nije uspjelo.

Luc Besson planira čak dva nastavka kompjutorski generiranog animirca 'Arthur and the Minimoys' / naslovna / koji u svjetsku distribuciju kreće u prosincu ove godine. Izvijestili smo vas o tome kako je Luc zanemario sedmu umjetnost pišući bestselere o podvizima desetogodišnjeg dječaka Arthura, navodno autorovog alter ega, koji se u prvom dijelu najavljene trilogije susreće s majušnim bićima i njihovim životima u skladu s prirodom. Zanemarivanje se isplatilo, a Bessonov je crtić s utučenih 80 mil $ dosad najskuplji europski animirani projekt u kojem su svoje glasove ustupili Madonna, Snoop Dogg, Mia Farrow, Freddie Highmore i David Bowie. Weinstein Co. dirigira distribucijom na engleskom govornom području, a Atari već razvija i desert – popratnu video igricu. Trailer i fotke su online, pa zavirite ovdje.

Na minulom je Cannesu prikazan, prodan i dosta hvaljen Dream Entertainmentov animirac za odrasle, 'Disaster!' redatelja Roya Wooda i scenarista Paula Bensona ('X-Men Unlimited')i Matta Sullivana ('The God and Devil Show'). Crtić je napravljen u tehnici lutkarske stop animacije, a sprda se na račun holivudskih filmova katastrofe ('Armageddon'. 'Twister', 'Deep Impact'). Veliki komet putuje prema Zemlji, a vlada unajmljuje vulkanologa Harrya Bottomsa da spriječi katastrofu. Ubrzo se Bottomsu pridružuje kći Sandy Mellons i drugi 'specijalisti': lovac na gromove i kauboj V.D. Johnson, nobelovka i miss teen Amerike Hanukah Jonze i Donkey Dixon, crni akcijski heroj i porno zvijezda. U cameo ulozi pojavljuju se i članovi banda Motley Crue, a đir je vidljiv i iz najavne rečenice filma: 'Asteroidi. Sise. Svemirski majmuni. Armagedon svih filmova!!!' Slobodno provjerite službeni site.

Komentari

Nema komentara.