Izložba radova studenata animacije - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Izložba radova studenata animacije

Izložba radova studenata animacije

29.05.2006. u 19.00 u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, otvara se izložba radova studenata Odsjeka za animirani film i nove medije ALU Zagreb.

filmski.net 26.05.2006 0 komentara

Izložba radova studenata animacije

Na izloži će biti zastupljeni:
Zdenko Bašić /naslovna lijevo,
Smiljana Čoh,
Filip Gašparović,
Neven Manojlović,
Goran Stojnić / naslovna desno,
Aleksandar Vještica i
Darko Vučenik
.

Kustosice izložbe su Saša Brkić i Lidija Butković.

'Izložba je zamišljena s namjerom upoznavanja šire javnosti s programom rada Odsjeka za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Prezentacijom diplomskih radova prve generacije mladih autora proizašlih iz ovog relativno novog studija nastojale smo svratiti pozornost na jedinu obrazovnu instituciju te vrste u Hrvatskoj.'

'Odsjek je započeo s nastavom u akademskoj godini 1999./2000. te je sada, kada su prvi upisani studenti diplomirali, pravo vrijeme za predstavljanje i javnu valorizaciju njegovog rada. Za ovu priliku odabrani su radovi sedmero studenata, koji raznovrsnošću likovnog izraza i korištenih metoda tehničke realizacije ukazuju na različite senzibilitete autora. Zajedničko im je inzistiranje na kvaliteti i inventivnosti vizualne komponente te pomnoj razradi idejne podloge filma.' (iz predgovora izložbi)

Ovom izložbom otvara se ULUPUH-ov ciklus izložbi radova studenata odnosno najmlađe generacije autora iz područja primijenjenih umjetnosti i dizajna, a po uzoru na slične manifestacije u svijetu kojima društvo pokazuje skrb za najmlađi naraštaj svojih stvaralaca.
 
Izložba će biti otvorena do 6. lipnja, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom galerija zatvorena.
 
Ilustracije iz animiranih filmova moguće vidjeti ovdje.

Komentari

Nema komentara.