Mala škola crtanog filma - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Mala škola crtanog filma

Mala škola crtanog filma

Zagreb film je prije šest godina osnovao animatorsko-filmsku edukativnu radionicu s namjerom širenja filmske kulture među djecom.

k.j. 15.09.2004 0 komentara

Mala škola crtanog filma

Sve je krenulo sa željom da se nadarenoj djeci školskog uzrasta pruži šansa da pronađu svoj prostor i steknu znanje o ovom specifičnom filmskom izrazu. Zagreb film se smatra i najpozvanijim da u svoje ruke uzme ovu vrstu edukacije i omogući djeci osnovnoškolskog uzrasta da se upoznaju s ovim filmsko-izražajnim zanatom. Veliki interes učenika i njihovih roditelja, niz pohvala, dobrih ocjena te podrška relevantnih gradskih institucija, potrvrđuju tu činjenicu i potiču daljnji razvoj škole.

Škola je organizirana u za to predviđenim i opremljenim prostorima Zagreb filma u Vlaškoj 70, održava se u večernjim satima i traje tijekom cijele školske godine, dva puta tjedno po dva školska sata. Počinje 5. listopada 2004. i završava početkom svibnja 2005. godine, a upisi su u tijeku i traju do 1. listopada 2004. Cijena škole je 250 kuna mjesečno.

Polaznici u grupama obrađuju pregled teoretske nastave o povijesti i značaju crtanog fima. Obrađuje se klasična animacija od učenja osnovnih izražajnih sredstava preko svih faza stvaranja animiranog filma.  Puno se uči i o Zagrebačkoj školi crtanog filma, uz gledanje odabranih filmova svjetski poznatih autora uz stručni komentar voditelja škole. Na kraju godine svaki polaznik dobiva sve radove snimljene na jednu zajedničku VHS kasetu.

Predviđenim trogodišnjim trajanjem škole polaznicima se omogućava kvaliteno upoznavanje i svladavanje osnova klasične animacije i za taj svoj trud dobivaju diplomu kao potvrdu. Voditeljica škole je Anamarija Vidaković.

www.zagrebfilm.hr

Komentari

Nema komentara.