Pomirili se Disney i Annie - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Pomirili se Disney i Annie

Pomirili se Disney i Annie

Nakon što su lani bojkotirali dodjelu animiranih Annie nagrada, studiji Disney i Pixar ponovo su obnovili suradnju s njima.

z.m.k. 24.10.2011 0 komentara

Pomirili se Disney i Annie

Svađa između Disneya, Pixara i udruge ASIFA koja organizira dodjelu Annie nagrada je završena! Nakon godinu dana zakopali su ratne sjekire i sada ponovo mogu surađivati 'na obostrano zadovoljstvo'.

Disney i Pixar (koji su u istom vlasničkom paketu) lani su odlučili bojkotirati dodjelu nagrada Annie jer su bili nezadovoljni načinom na koji se biraju dobitnici. Naime, za dobitnike su mogli glasati članovi organizacije ASIFA, a članstvo u udruzi se plaća i dostupno je svima - za razliku od, primjerice, članstva u Američkoj filmskoj akademiji koje je dostupno samo odabranim filmskim djelatnicima. Sada za nagrade mogu glasati samo članovi ASIFA-e koji su profesionalni animatori ili zaposleni u animacijskoj industriji kao kreativni radnici u produkcijskim kućama.

Ove promjene potaknute su smjenom na vrhu udruge - Frank Gladstone izabran je za novog predsjednika, nakon što je odstupio dugogodišnji predsjednik Antran Manoogian. Gladstone je odlučan u reformiranju ASIFA-e, a njegov rad urodio je i pomirenjem s Disneyem i Pixarom: 'Sastali smo se sa svim studijima, posebno s Disneyem i Pixarom, koji su nas lani napustili zbog raznih razloga, a ponajviše zbog nagrade Annie. Obećali smo im da ćemo to pokušati popraviti. I jesmo.'

Filmovi za ovogodišnje nagrade Annie već su prijavljeni, a u studenom će biti objavljene službene nominacije. Preko 12,000 članova udruge već se prijavilo glasanje. Dodjela nagrada Annie održati će se 4. veljače u Los Angelesu, a pobjednici će imati i velike šanse u utrci za Oscare iduće godine.

Komentari

Nema komentara.