Shynola? Ma šta?! - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Shynola? Ma šta?!

Shynola? Ma šta?!

Tko ili što je Shynola? Sviđaju li vam se animirani spotovi bandova Blur, Radiohead, Morcheeba ili reklamni spot za Playstation 2? Shynola su četvorica dečkiju odgovorna za sve to i još više.

01.06.2004 0 komentara

Shynola? Ma šta?!

Gideon Baws, Chris Harding, Richard (Kenny) Kenworthy i Jason Groves žive u Velikoj Britaniji i zajedno čine studio Shynola. Neki od njih studirali su film i ilustraciju u Kentu, neki animaciju, neki ilustraciju, a njihova suradnja počela je izradom ilustracija za časopise, sekvenci za TV i Kennyjevog diplomskog filma 'The Littlest Robo'. Isti je nagrađen na festivalu animacije u Ottawi 1999. godine, u kategoriji najbolje računalne animacije.

Blur, Good Song

Kada su dečki skužili da im dobro ide, napustili su svoje privremene poslove i osnovali studio Shynola pa se može reći da njihovo grupno djelovanje počinje negdje 1998. godine. Prvi pravi video koji su napravili zajedno zove se 'I Changed My Mind'. Ime je došlo iz filma 'The Jerk' Stevea Martina, u kojem se kaže kako je jedina bitna stvari u životu znati razliku između sranja i shynole (shit and shynola). Pardon my French, to je samo citat.

Queens of the Stone Age, Go with the Flow

Iako vam njihovi prvi radovi vjerojatno zvuče nepoznato, evo nekoliko svježijih bisera iz njihovog portfolia: spotovi i promo animirani filmovi za Grooveridera i Cypress Hill, zatim Radiohead, UNCLE (An Eye For An Eye, naslovna fotografija) Morcheebu, Queens of the Stone Age, Blur (primjerice, onaj bolesni spot za pjesmu 'Good Song'), a tu si i reklamni filmovi za Nike i Playstation 2. Nije loše. U studiu Shynola trenutno je aktualan rad na vizualnim efektima za film prema fenomenalnoj radio drami i knjizi Douglsa Adamsa 'The Hitchhikers Guide To The Galaxy', koji jedva čekamo. Njegova je premijera zakzana za 2005. godinu.

Morcheeba, Otherwise

U radovima ove četvorice veseljaka slobodno možete očekivati finu selekciju humora, bizarnosti i kvalitetnog vizualnog dojma i lako ćete ih prepoznati jer se svojim stilom izdvajaju iz gomile kloniranih elemenata današnje komercijalne produkcije spotova i reklama. Svakako svratite na njihov site, a ovdje možete pročitati intervju sa jednim od Shynolaca (Kenworthyjem) i pogledati neke video klipiće.

Komentari

Nema komentara.