Čitaj mi s usana - Specials
Home      Specials      Čitaj mi s usana

Čitaj mi s usana

Atmo je osnovala grupa prijatelja, koje su povezivale godine “free-lance” izvještavanja i snimanja iz Bosne, Bejruta i Južne Afrike. Osnovan je zbog zabave, ne profita.

21.01.2004 0 komentara

Čitaj mi s usana

Ekipa iz Atmoa vjeruje u nezavisne medije i snagu javnih medija. Bave se proizvodnjom dokumentaraca i TV-programa, animacijama, ali i projektom “Read My Lips”, koji je na internetu postigao veliki uspjeh. Upravo o tom projektu govori ovaj tekst.

Kako sami kažu, “vole lomiti jaja političarima, slavnima i bilo kome drugome”. Namijenjeni su isključivo odraslima, a u filmovima su se obračunali sa svima - od Hitlera (pjeva dance hit “Born To Be Alive”, koji je Toni Cetinski obradio u “Totalno sam lud”) do Dalai Lame (koji je propjevao na švedskom). Koriste se tehnikom lijepljenja glasa na sliku (što nisu sami izmislili), ali su vjerojatno prvi koji su montirali pjesme.

Najveći hit je postao ljubavni duet Tonyja Blaira i Georgea Busha (koji pjevaju “Endless Love” Luthera Vandrossa i Mariah Carey). Urnebesno smiješno. Također, jako je dojmljiva i “TV-prodaja” u kojoj vođe zemalja G8 govore o tome kako mladi nemaju budućnosti i pozivaju nas da pohitamo u shopping centre.

Osama bin Laden pjeva Shaggyjevu “It wasn’t me”, a Silvio Berlusconi “Just A Gigolo”. Tome još treba dodati da Georgeu Bushu govori da ima lijepu guzu (nakon čega se rukuju), i da “je*eš ostale, ajde sa mnom doma”.

Ekstremni francuski desničar i protivnik imigracije Jean Marie Le Pen pjeva “Be Our Guest”, a Sadam Husein Lennonovu “Imagine”. Ne smijemo zaboraviti Busha koji mantra neku uspavljujući tekst, kao ni državnike koji izvode pseću verziju “Jingle Bellsa”.

Uistinu se teško odlučiti za favorita, tako da ćete (ako dosad niste) posjetiti ovaj site. Ako imate malo bržu internet vezu, za download jednog filma potrebno je svega nekoliko minuta. I, podijelite užitak gledanja s prijateljima. U društvu je sve zabavnije, a i neće vas čudno gledati (kao mene) zbog nekontroliranih ispada smijeha.

Komentari

Nema komentara.