5 dana Sarajeva u Zagrebu - Specials
Home      Specials      Filmski programi u Tuškancu      5 dana Sarajeva u Zagrebu

5 dana Sarajeva u Zagrebu

Ovaj tjedan u kinu Tuškanac, galeriji Velvet i na jezeru Bundek možete pratiti program posvećen sarajevskoj i bosanskoj kulturi.

Siniša Paić 09.09.2013 0 komentara

5 dana Sarajeva u Zagrebu

Potaknuta prošlogodišnjom zainteresiranošću publike i medijskim odjekom i ove jeseni Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH... organizira 5 dana Sarajeva u Zagrebu u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta. Tako će od 9. do 13. rujna zagrebačka publika vidjeti pomno odabrane kulturne programe susjedne nam države: filmove, izložbe, knjige, koncerte i kabaret...

Na programu su tri novija filma: višestruko nagrađivani film 'Djeca' Aide Begić, koji govori o ratnoj siročadi čiji je život sveden na puko preživljavanje, a glavne uloge nose Marija Pikić i Ismir Gagula. Slijedi 'Jasmina' Nedžada Begovića, humana priči prepuna emocija sa Zijahom Sokolovićem i Nadom Đurevskom u vodećim ulogama. 'Cirkus Columbia' Danisa Tanovića donosi priču i atmosferu neposredno prije početka rata u Bosni, a glume Predrag Miki Manojlović i Mira Furlan.

Umjetnik Berin Tuzlić predstavit će svoje stripove, grafiku i animaciju uz mladi pop rock band Paranoid Android, Ena Đozo približiti će nam projekte Kino Meeting Point i Operacija Kino SFF, sa zvijezdom TV stanice Hayat Fikretom Hodžićem razgovarat će Elizabeta Gojan, a na Bundekfestu na svoja glazbena umijeća podsjetit će nas Kemal Monteno i Teška industrija. U završnu svečanost zatvaranja festivala uvest će nas Klapa Hrvoje iz Mostara, a cijeli će program biti savršeno zaokružen prvorazrednim Magacin kabareom Tantijema uz Zanu Marjanović i Jazz trio (Šukalo, Hadžić, Sirbubalo). Ulaz na sve programe je besplatan!

Komentari

Nema komentara.