Nagradni Animafest - ulaznice za utorak! - Specials
Home      Specials      Nagradne igre      Nagradni Animafest - ulaznice za utorak!

Nagradni Animafest - ulaznice za utorak!

Dijelimo 2 ulaznice za projekcije Animafesta u utorak - film 'Kralj svinja' te retrospektivu Cartoon d'Or.

s.p. 02.06.2013 2 komentara

Nagradni Animafest - ulaznice za utorak!

Utorak, 4. lipnja, 22:00, kino Europa

KRALJ SVINJA
SVJETSKA PANORAMA
Sang-ho Yeun, Južna Koreja, 2012, DCP, 97’
 
Iz Južne Koreje na veliko platno Animafesta Zagreb 2013. stiže hladnokrvni triler o adolescenciji Sang-hoa Yeuna, koji je svojim uznemirujućim filmom uspio dočarati mnoge suptilne gradacije južnokorejskog društva koje kvare ljudske odnose. Kako bi nas uveo u to društvo autor se koristi nasiljem i boli, koja je itekako opipljiva zahvaljujući tehnički bogato izvedenoj kombinaciji 2D i 3D-animacije, za koju je korišteno čak 50 tisuća crteža. 'Kralj svinja' neumorna je drama karaktera koja prati dvojicu neuspjelih pojedinaca koji se prisjećaju prošlosti kada su bili par srednjoškolskih delinkvenata. Autor nas uvodi u njihove priče o usamljenosti i preziru ispod kojih se skriva nesvakidašnja mješavina bijesa, ponosa i krivnje. Ovaj dugometražni prvijenac prikazan je na Directors’ Fortnight u Cannesu 2012, a nagrađivan je i prikazivan na još 20-ak drugih festivala.

Utorak, 4. lipnja, 18:00, Cineplexx Centar Kaptol (dvorana 3)
 
CARTOON D’OR

Pet filmova nominiranih za Cartoon d’Or, europsku nagradu za najbolji kratki animirani film, i ove se godine tradicionalno može vidjeti u posebnom programu Animafesta i to kao jedan od segmenata velike programske cjeline ‘Was Ist Europa?’. Među njima nalazi se i pobjednik Cartoon d’Or natjecanja te prošlogodišnji dobitnik Animafestova Grand prixa 'Oh Willy...'Emme De Swaef i Marca Jamesa Roelsa. Dirljivi lutka-film o punašnom Willyju koji se u svojim 50-tim godinama vraća u nudističku koloniju u kojoj je odrastao zasigurno će mnogi poželjeti još jednom pogledati na velikom platnu.

U suradnji s Animafestom organiziramo nagradnu igru u kojoj za svaku od navedenih projekcija dijelimo 1X2 ulaznice. Trebate samo čim prije poslati 1 poruku s naslovom 'Animafest', naglasiti koju projekciju želite gledati i ostaviti osobne podatke (ime i prezime, adresa), i to na adresu info@filmski.net. E-mail treba stići najkasnije do ponedjeljka, 03. lipnja u 14 sati, a onda ćemo objaviti imena sretnih dobitnika. Sretno!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Po 2 ulaznice osvojili su:

Goran Zrnčić - 'Kralj svinja'
Ivan Bosnić - za retrospektivu Cartoon d'Or

Čestitamo!

 

Komentari
Filmski.net 07.06.2013

Dragi/draga anonymous, upravo dijelimo ulaznice za petak i subotu pa požurite!

anonymous 05.06.2013

Koliko vidim ništa od ulaznica za srijedu, četvrtak, petak...?
Šteta... :/