Kino tjedan: Osvetnici i ljubavnici - Specials
Home      Specials      Kino tjedan      Kino tjedan: Osvetnici i ljubavnici

Kino tjedan: Osvetnici i ljubavnici

Iron Man, Colin Farrell i Noomi Rapace se osvećuju, a Almodovar i Salles okupljaju putnike i ljubavnike.

s.p. 25.04.2013 0 komentara

Kino tjedan: Osvetnici i ljubavnici

'Iron Man 3'

U 'Iron Manu 3' su prvi put zajedno glumili Robert Downey Jr. i Ben Kingsley. Obojica su igrali glavne uloge u filmovima zajedničkog prijatelja Richarda Attenborougha (Downey u 'Chaplinu', Kingsley u 'Gandiju'), pa su se prvi dan snimanja zajedno fotografirali i poslali fotku Richardu Attenboroughu.

'Putnici ljubavnici'


Ovaj film je sedma suradnju Pedra Almodovara i Antonia Banderasa i peta suradnja Almodovara i Penelope Cruz, no tek prvi Almodovarov film u kojem Cruz i Banderas glume zajedno. Malena uloga u filmu pripala je Agustinu Almodovaru, redateljevom bratu i producentu filma, koji igra kontrolora na aerodromu na samom kraju filma.

'Na cesti'


Producentska kuća Francisa Forda Coppole, American Zoetrope, posjeduje prava na ekranizaciju Kerouacove knjige još od 1979., a 2005. je odlučeno da će 'Na cesti' režirati Walter Salles, no film je dovršen tek 2012.

'Plan osvete'


Ovo je ponovno okupljanje za troje skandinavskih filmskih djelatnika - redatelj Niels Arden Oplev, glavna glumica Noomi Rapace i skladatelj Jacob Groth već su radili zajedno na prvoj filmskoj verziji 'Muškaraca koji mrze žene'.

Komentari

Nema komentara.