Kino tjedan: Ana Karenjina i Charlie - Specials
Home      Specials      Kino tjedan      Kino tjedan: Ana Karenjina i Charlie

Kino tjedan: Ana Karenjina i Charlie

Keira Knightley je Ana Karenjina, Emma Watson je Charliejeva prijateljica, a Denzel Washington zna što je dobar let.

s.p. 21.02.2013 0 komentara

Kino tjedan: Ana Karenjina i Charlie

'Ana Karenjina'

Film je sniman 12 tjedana na 100 različitih setova, a za plesne scene angažirani su koreografi i više od 20 profesionalnih plesača.

'Charlijev svijet'


Autor književnog predloška filma je Stephen Chbosky koji je sa 17 godina otišao na filmski festival u Pittsburghu gdje je upoznao slavnog kralja horora Georgea Romera koji mu je, nakon molbe za autogram, napisao 'Steve, nemoj se prestati bojati. Nadam se da će ti već prema prvom scenariju snimiti film. George Romero'.

'Let'

Scenarist i bivši glumac John Gatins je 1999. bio tehnički savjetnik tijekom snimanja jednog ratnog filma i družio se s mornaričkim pilotima te je slušao nevjerojatne priče o sletanju na nosače u uzburkanom moru, što mu je dalo inspiraciju za ovaj film.

'Paranenormalna aktivnost'

Producent, scenarist i glavni glumac Marlon Wayans je ujedno i jedan od kreatora 'Scary Movie' ('Mrak film') serijala u kojem se također parodiraju horor filmovi.

'Vrata'


Redatelj Szabo izjavio je da je za ovaj film odabrao glumicu Martinu Gedeck jer 'pored glumačke darovitosti posjeduje fantastično znanje i inteligenciju'.

Komentari

Nema komentara.