Ciklus iberoameričkog filma u Rijeci - Specials
Home      Specials      Art-kino Croatia      Ciklus iberoameričkog filma u Rijeci

Ciklus iberoameričkog filma u Rijeci

Kraj mjeseca donosi Ciklus iberoameričkog filma s 10 recentnih naslova s prostora južnoameričkog kontinenta i Pirinejskog poluotoka.

filmski.net 24.02.2012 0 komentara

Ciklus iberoameričkog filma u Rijeci

U samo 5 dana, od 25. do 29. veljače, riječko Art-kino Croatia prikazuje po dva španjolska, portugalska, čileanska, argentinska i brazilska dugometražna filmska ostvarenja.

'199 savjeta kako biti sretan' donosi priču o mladom čileanskom paru koji živi u Baceloni. Oboje, prezauzeti karijerama, primorani su promijeniti život zbog nestanaka brata protagonistice.

'Lokas', obiteljska komedija o Charlyju, 35-godišnjem sitnom prevarantu i homofobu koji, nakon godina razdvojenosti, biva prisiljen otići iz Meksika i preseliti se ocu u Čile.

'Metoda', film s 10 nagrada međunarodnih festivala i kritika, prati sedmero izabranika za radno mjesto na izvršnoj poziciji jedne kompanije, dok se na ulicama Madrida odvijaju antiglobalistički prosvjedi.

'Metoda', trailer

'Sasvim slučajno' radnju smješta u osamdesete godine prošloga stoljeća. Četrnaestogodišnja Filipa ljetne praznike provodi na moru s obitelji, roditelji iako naizgled sretni, nešto nije uredu s njihovim brakom.

'Brat i sestra' govori o neobičnom odnosu Susane, manipulativne karijeristice, koja nakon majčine smrti prodaje stan u kojem je živio i Marcos, njezin brat, te ga šalje iz Argentine u Urugvaj.

Godišnje u Argentini u prometnim nesrećama pogine više od osam tisuća osoba. 'Carancho', krimić i drama u jednom, nagrađen je s četiri nagrade argentinskih filmskih kritičara.

'Tajna Sintre', datirana u ljeto 1870. godine, prati nekolicinu mladih pisaca koji počinju za dnevne novine pisati misterij u nastavcima.

'Tajna Sintre', trailer

Radnja brazilskog filma, 'Vrijeme mira', odvija se tijekom travnja 1945. godine. Iako tada borbe u Europi već polako prestaju, u Brazilu se odvija osobni rat jednog emigranta.

Jedan je od savjeta za dolazak u kino svakako i 'Fado', dokumentarni film, posvećen portugalskom glazbenom izričaju, nastalom početkom 19. stoljeća u siromašnim četvrtima Lisabona.

'Mlijeko tuge', uz nominaciju za nagradu Oscar 2010. godine, nagrađen je i Zlatnim medvjedom te nagradom FIPRESCI na Berlinaleu 2009. godine.

Raspored projekcija potražite na: http://www.art-kino.org/hr/program/ciklusi/ciklus-iberoamerickog-filma

Komentari

Nema komentara.