Queer MoMenti: Ljepota - Specials
Home      Specials      Queer MoMenti      Queer MoMenti: Ljepota

Queer MoMenti: Ljepota

Pogledajte kako uzoran obiteljski čovjek zbog gay ljubavi gubi kontrolu, u nagrađivanom južnoafričkom filmu. Poklanjamo ulaznice!

filmski.net 06.01.2012 0 komentara

Queer MoMenti: Ljepota

'Ljepota' priča priču čovjeka koji je toliki controlfreak da posve potiskuje svoju orijentaciju, dok ispod fasade obiteljskog čovjeka istovremeno živi duboko nesretan i isfrustriran čovjek. Sudjeluje, doduše, u gej orgijama na jednoj farmi, međutim svi su sudionici u jednakom stanju potiskivanja kao i on sam.

Dok ga ta seksualna iskustva više dovode u stanje dubokog unutrašnjeg razdora nego što mu pružaju istinsko zadovoljstvo, ne očekuje učinak koji će na njega imati upoznavanje prijateljevog sina: slučajan susret poremeti njegov nepomućen i kontroliran život, i zadivljen njegovom ljepotom, Francois polako gubi kontrolu nad svojim životom.



Film je ovjenčan queer palmom u Cannesu ove godine, a također je istovremeno prvi film na afrikaansu ikada u službenoj selekciji tog festivala – odatle i izvorni naslov, Skoonheid, koji je, kako je i redatelj sam rekao izazvao asocijacije kod publike od Apartheida do skinheada.

Redatelj Oliver Hermanus već svojim diplomskim radom 'Shirley Adams' osvojio mnoge nagrade, te je naročito zapažen od strane europske kritike.

Film je na rasporedu Kina Europa 10. siječnja u 19:00 h i 11. siječnja u 21:00 h. Za svaku projekciju poklanjamo jednom čitatelju po dvije ulaznice. Pošaljite svoje podatke, dan kada želite pogledati film (utorak ili srijeda) i ključne riječi "Queer MoMenti" na info@filmski.net do ponedjeljka, 9. siječnja. Dobitnike ćemo obavijestiti e-mailom.

Komentari

Nema komentara.