3. rođendan Art-kina Croatia - Specials
Home      Specials      Art-kino Croatia      3. rođendan Art-kina Croatia

3. rođendan Art-kina Croatia

U svojem trogodišnjem radu Kino je razvilo brojne suradnje s različitim institucijama, centrima, udrugama i brojnim filmskim entuzijastima.

filmski.net 19.12.2011 0 komentara

3. rođendan Art-kina Croatia

Art-kino Croatia nastoji promovirati riječku, ali hrvatsku filmsku proizvodnju te ostati žarišnom točkom riječke kulturne scene, mjesto okupljanja i proučavanja filmske literature.

Tijekom protekle tri godine prikazano je preko 1000 različitih filmskih naslova dok se u skladu s povećanjem broja projekcija povećala i posjećenost Kina koja od osnutka do danas bilježi preko 70000 gledanja. Osim bogatih kinotečnih ciklusa, posebno su važni recentni naslovi suvremene europske i svjetske filmske proizvodnje, ali i domaće produkcije te usmjerenost k programima za djecu i mlade. 

Rođendanski vikend donosi i riječku premijeru najnovijeg filma poznatog talijanskog redatelja Nannija Morettija koji se ne boji baviti 'svetim stvarima'. Imamo Papu (Habemus Papam) prati inauguraciju novog poglavara Katoličke Crkve u Vatikanu koji se teško nosi s obvezama i dužnostima novog posla te posjećuje psihijatra. Zanimljivo je da se redatelj Moretti pojavljuje u ulozi Papinog psihijatra. Imamo Papu već je višestruko nagrađen na brojnim filmskim festivalima, među kojima je zaslužio i nagradu Zlatni globus za najbolji film te Srebrnu vrpcu u čak 7 kategorija. Imamo Papu prikazuje se od 17. do 22 prosinca.

Kraj godine posvećen je Liz Taylor, pravoj zvijezdi Hollywooda. U ciklusu In Memoriam Elizabeth Taylor, od 27. do 30. prosinca očekuju nas Oskarom nagrađeni Tko se boji Virginije Woolf?, Butterfield 8 te Odsjaj u zlatnom oku i Tajna ceremonija. Uvodnu riječ u posljednji ciklus ove godine ponudit će filmski kritičar Aldo Paquola.

Komentari

Nema komentara.