'Svijet po Ionu B.' po mjeri Emmya - Specials
Home      Specials      HBO      'Svijet po Ionu B.' po mjeri Emmya

'Svijet po Ionu B.' po mjeri Emmya

Dokumentarni film rumunjskog HBO-a prva je produkcija HBO-a iz središnje Europe koja je osvojila međunarodno priznanje u televizijskoj industriji.

filmski.net 25.11.2010 0 komentara

'Svijet po Ionu B.' po mjeri Emmya

'Svijet po Ionu B.', dokumentarni film rumunjskog HBO-a kojeg je režirao Alexander Nanau, proglašen je pobjednikom u kategoriji umjetničkog programa na 38. dodjeli međunarodnih Emmy nagrada. Pobjednici su proglašeni 22. studenog, na svečanoj ceremoniji dodjele međunarodnih Emmy nagrada u New Yorku.

Ovo je prvi put da je neko ostvarenje iz HBO-a središnje Europe osvojilo ovako prestižnu nagradu. HBO središnja Europa trenutno producira sve više i više dokumentaraca, drama i komedija u Mađarskoj, Poljskoj, Češkoj, Bugarskoj i Rumunjskoj, nastavljajući sa istraživanjem i proizvodnjom sve većeg broja sati programa svake godine.

'Svijet po Ionu B.', zajednički projekt rumunjskog HBO-a i produkcijske kuće Alexandera Nanaua, prati godinu dana u životu Iona Barladeanua, nekadašnjeg beskućnika koji je postao jedan od najvažnijih suvremenih umjetnika u Rumunjskoj. Dokumentarac je premijerno bio emitiran na rumunjskom HBO-u 17. prosinca 2009. godine. Osvojio je GOPO (rumunjski Oscar) za najbolji rumunjski dokumentarni film, a također je bio u selekciji na 30 različitih filmskih festivala.

Kompletan popis dobitnika 38. dodjele Međunarodne nagrade Emmy možete pronaći ovdje:
www.iemmys.tv

Komentari

Nema komentara.