Sadamova kuća na HBO-u - Specials
Home      Specials      HBO      Sadamova kuća na HBO-u

Sadamova kuća na HBO-u

Fascinantna miniserija otkriva privatni svijet Sadama Huseina, te prikazuje uspon i pad jednog od najznačajnijih modernih diktatora.

s.p. 16.08.2010 0 komentara

Sadamova kuća na HBO-u

Bazirana na pouzdanim izvorima i istraživanjima u kojima su sudjelovali brojni stručnjaci, serija 'Sadamova kuća' prikazuje tajni svijet brutalnosti, osvete i obmane, u kojem je Sadam Husein sunce oko kojem se sve i svi okreću. Drama istražuje psihologiju terora, a ovo putovanje u ljudsku psihu otkriva korupciju koja je produkt beskrajne moći, te također naglašava karakteristike prilagodljivosti i sklonosti prevarama potrebne za opstanak u ovakvome svijetu.

Počevši od 1979., kad je Sadam preuzeo kontrolu nad Irakom u krvavom puču, ova miniserija opisuje utjecaj koji su njegove političke ambicije i vjera u vlastitu povijesnu važnost imale na njegove najbliže savjetnike, najbolje prijatelje i članove obitelji – te i na Sadama samog. Unutar zidova njegovih raskošnih palača i na ulicama Iraka poštovanje i ljubav miješali su se sa strahom dok je Sadam uspostavljao vlast.


'Sadamova kuća', prilog o seriji.

Ostao je vladar gotovo 25 godina, suočavajući se sa sve većim pritiskom unutar i izvan zemlje i dokazujući nevjerojatnu sposobnost održavanja. Naposljetku, Sadamova kuća ipak se počela rušiti, a njezin vladar postao je sve izoliraniji od međunarodne zajednice i svojih bližnjih, a njegova svijest o stvarnosti i moć sve su više slabjele.

'Sadamovu kuću' producirali su HBO Films i BBC, u međunarodnoj glumačkoj postavi su Igal Naor ('Nestali zarobljenik', 'München') u ulozi Sadama Huseina; Shohreh Aghdashloo (nominirana za Oscara u 'Kući od pijeska i magle') u ulozi Sadamove prve žene Sajide; Philip Arditti ('10 dana do rata') u ulozi Sadamova najstarijeg sina; Said Taghmaoui ('Točka prednosti', 'Gonič zmajeva') u ulozi Sadamova polubrata. Dramu su režirali Alex Holmes ('Dunkirk') i Jim O’Hanlon ('Casualty') prema scenariju Holmesa i Stephena Butcharda ('Vincent').

Raspored emitiranja na HBO-u:
1. epizoda: utorak, 17.08. u 22.45, nedjelja, 22.08. u 00.35
2. epizoda: utorak, 17.08. u 23.50, nedjelja, 22.08. u 01.35
3. epizoda: utorak, 24.08. u 22.50, nedjelja, 29.08. u 00.45
4. epizoda: utorak, 24.08. u 23.45, nedjelja, 29.08. u 01.40

Komentari

Nema komentara.