Besplatno obrazovanje je stiglo! - Specials
Home      Specials      You Tube zvijezde      Besplatno obrazovanje je stiglo!

Besplatno obrazovanje je stiglo!

Ekipo s Filozofskog, počujte: evo pravog besplatnog sveučilišta! Upoznajte sveznajućeg profesora Khana.

s.p. 10.06.2010 0 komentara

Besplatno obrazovanje je stiglo!

'Khan Academy' je idealna škola za sve - besplatno možete naučiti matematičke i ostale lekcije, a sve to onim ritmom koji vam odgovara! Glavni (i jedini!) predavač je Salman Khan, 33-godišnjak iz Kalifornije koji je napustio posao financijskog analitičara i posvetio se dobrovoljnom, neplaćenom poslu internetskog učitelja matematike. Inače učitelji matematike nisu popularni, ali ove lekcije dobrovoljno pohađa gotovo 100 tisuća osoba mjesečno!


Khan objašnjava što su matrice.

Sve je počelo prije četiri godine kada je Salman pomagao svom rođaku, učeniku koji je kilograme preračunavao u grame. Dosad je Khan na YouTube stavio 1.400 lekcija koje mogu lako biti praćene. Dužina lekcija ograničena je pravilima YouTubea na 10 minuta, ali Khan se slaže s tim jer kaže da baš toliko čovjek može održavati visoku koncentraciju.

Iako Khan nema doktorat i nikad nije predavao na sveučilištu, sada dobiva brojne donacije i novac od reklama kao naknadu za svoj predavački rad. Osim matematike, Salman priprema i lekcije iz ostalih znanosti i financija. Za one koji nisu pazili na satu - konačno prava dopunska nastava!

Komentari

Nema komentara.