Lego Matrix - Specials
Home      Specials      You Tube zvijezde      Lego Matrix

Lego Matrix

Ako želite rekonstruirati isječak iz 'Matrixa' u Lego tehnici, onda morate biti pravi Lego-manijak i utrošiti - 440 sati!

s.p. 26.11.2009 0 komentara

Lego Matrix

Evo pravog poklona za 10. godišnjicu 'Matrixa'- 'Lego Matrixa'! Trevor Boyd i Steve Ilett su 2 freaka koji su odlučili uz pomoć Lego kockica ponovno snimiti jednu od scena iz 'Matrix' trilogije, onu u kojoj pucaju u Nea, a on traži pomoć od vjerne Trinity. Reći da je za Lego rekonstrukciju trebalo truda i vremena bilo bi prejednostavno. Autori su izjavili da su na snimanje ovog filma utrošili oko 440 sati, u prosjeku oko 10 sati po sekundi!


'Lego Matrix' - Lego verzija scene 'Trinity, Help'.

Filmaši su se čak potrudili analizirati i u potpunosti rimejkati scenu tako da se Lego verzija i originalna scena poklapaju u svakoj sličici. Oko 900 sličica (frameova) iz igrane scene od 44 sekundi vjerno su oponašali uz pomoć stop-animacije, a Boyd i Ilett se zaklinju da nisu koristili ni kompjutersku animaciju ni trikove Photoshopa, već su sve strpljivo snimali koristeći kameru.


Usporedba originalne i Lego verzije 'Matrixa'.

Na web stranici posvećenoj projektu autori su objavili svoj film, a objavili su i video na kojem se paralelno vide originalna i njihova scena, tako da se može detaljno vidjeti koliko je sve identično. Ako vam se sviđa - nemojte zaboraviti otići na stranicu Trevora i Stevea i pohvaliti njihov vrijedan rad!

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...