Lego Matrix - Specials
Home      Specials      You Tube zvijezde      Lego Matrix

Lego Matrix

Ako želite rekonstruirati isječak iz 'Matrixa' u Lego tehnici, onda morate biti pravi Lego-manijak i utrošiti - 440 sati!

s.p. 26.11.2009 0 komentara

Lego Matrix

Evo pravog poklona za 10. godišnjicu 'Matrixa'- 'Lego Matrixa'! Trevor Boyd i Steve Ilett su 2 freaka koji su odlučili uz pomoć Lego kockica ponovno snimiti jednu od scena iz 'Matrix' trilogije, onu u kojoj pucaju u Nea, a on traži pomoć od vjerne Trinity. Reći da je za Lego rekonstrukciju trebalo truda i vremena bilo bi prejednostavno. Autori su izjavili da su na snimanje ovog filma utrošili oko 440 sati, u prosjeku oko 10 sati po sekundi!


'Lego Matrix' - Lego verzija scene 'Trinity, Help'.

Filmaši su se čak potrudili analizirati i u potpunosti rimejkati scenu tako da se Lego verzija i originalna scena poklapaju u svakoj sličici. Oko 900 sličica (frameova) iz igrane scene od 44 sekundi vjerno su oponašali uz pomoć stop-animacije, a Boyd i Ilett se zaklinju da nisu koristili ni kompjutersku animaciju ni trikove Photoshopa, već su sve strpljivo snimali koristeći kameru.


Usporedba originalne i Lego verzije 'Matrixa'.

Na web stranici posvećenoj projektu autori su objavili svoj film, a objavili su i video na kojem se paralelno vide originalna i njihova scena, tako da se može detaljno vidjeti koliko je sve identično. Ako vam se sviđa - nemojte zaboraviti otići na stranicu Trevora i Stevea i pohvaliti njihov vrijedan rad!

Komentari

Nema komentara.